Știrea zilei

Persoanele care au intrat în contact cu ultimii doi pacienți cu coronavirus, identificate

Mai multe persoane au fost identificate și izolate de către autorități, după ce au intrat în contact cu cei doi pacienți, confirmați pe 10 martie pozitiv la infecția cu coronavirus. În cazul unuia dintre aceștia, s-a lucrat cu autoritățile locale dintr-un raion întreg, a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, scrie unimedia.info.

După ce încă două persoane au fost confirmate pozitiv la infecția cu coronavirus, autoritățile i-au identificat pe toți cei cu care cei doi au reușit să contacteze.

”Este vorba de un raion întreg, în care s-a lucrat. Am identificat persoanele care au intrat în contact cu persoana infectată. La fel, au fost identificate și persoanele din muncipiul Chișinău cu care a contactat cealaltă pacientă”, a declarat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Toate persoanele au fost puse sub monitorizare, izolate la domiciliu, având fișele medicale completate la medicii de familie.

La 10 martie, încă două cazuri de coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. Este vorba despre doi adulți, care au fost spitalizați la Toma Ciorbă, după mai multe zile petrecute acasă, fără a respecta un regim de carantină. Aceștia au efectuat vizite în Italia, la sfârșitul lunii ferbuarie.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat pe 7 martie în Republica Moldova, fiind vorba, de asemenea, de o femeie venită din Italia.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Acoperișul Casei de Cultură din comuna Doina s-a prăbușit. Consilierii socialiști și democrați au împiedicat dorința primarului din partea PP „ȘOR” de a-l repara la timp | VIDEO

Locuitorii comunei Doina, din raionul Cahul, au rămas fără Casa de Cultură după ce acoperișul …