Știrea zilei

Permisul de conducere ar putea fi obținut mai greu | VIDEO

Permisul de conducere ar putea fi obținut mai greu de cei care își doresc să devină șoferi. În Moldova, conducătorii auto începători ar putea trece printr-o perioadă de probă, iar în funcție de rezultate se va decide dacă le este lăsat permisul sau vor fi întorși la Școala Auto, scrie sputnik.md.

Agenția Servicii Publice pregătește un proiect care va revoluționa procedura de eliberare a permiselor de conducere pentru viitorii șoferi. Instituția propune ca șoferii care tocmai și-au prim it permisul de conducere să treacă printr-o perioadă de probă, timp în care să fie asistați de o persoană cu experiență.

Proiectul va fi propus spre avizare în Guvern, după care va fi transmis în Parlament, scrie sputnik.md.

Perioada de probă pentru șoferii începători va fi de un an sau doi. În acest răstimp, acești conducători auto vor fi monitorizați în trafic, iar în funcție de rezultate se va decide fie prelungirea perioadei de probă, fie anularea permisului și repunerea în statutul de elev la școala auto.

Totodată, potrivit amendamentelor propuse, nu vor fi admiși la examen sau nu vor fi documentați cu permis de conducere solicitanții a căror dosare de examinare vor fi incomplete sau vor conține documente care nu sunt autentice.

Amintim că INP a înăsprit pedeapsa șoferilor care urcă în stare de ebrietate la volan. Astfel, conducătorii auto prinși beți la volan rămân fără mașină, dar și fără permis de conducere.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cetățenii R. Moldova care vor reveni acasă pe cale aeriană sunt obligați să achite și prețul pentru testul COVID-19

Cetățenii R. Moldova care vor reveni acasă pe cale aeriană, prin intermediul curselor charter organizate …