Știrea zilei

Pericol în apropiere de Moldova. Un italian care a vizitat România, diagnosticat cu coronavirus | VIDEO

Temutul coronavirus dă târcoale României. Un italian care a vizitat România, în weekend-ul trecut, a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus, după ce a revenit în Italia. În prezent, bărbatul este internat la Spitalul de boli infecțioase din orașul Rimmini. Între timp, bilanțul deceselor în peninsulă din cauza virusului de tip nou a ajuns la 11 persoane, iar peste 320 sunt contaminate.

Autoritățile române au declanșat o anchetă epidemiologică și au dispus măsuri de carantină sau izolare, după ce un italian de 71 de ani din Rimini, care vizitase weekendul trecut România, a fost diagnosticat marți cu noul coronavirus. Bărbatul s-a aflat în localitățile Craiova și Gorj, în perioada 18-22 februarie, unde a luat contact cu mai multe persoane. Acesta s-a întors în Italia în noaptea de sâmbătă spre duminică, unde a fost testat pozitiv. Potrivit presei italiene, bărbatul, acum, internat în spital, este primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus din regiunea Rimini. Viața lui nu este, însă, în pericol.

Cazul dat, dar și fluxul mare de cetățeni care se întorc acasă din regiunile afectate din Italia, i-a făcut pe români să intre în panică. În supermarketuri se atestă cozi infernale. De teama coronavirusului, oamenii şi-au făcut provizii ca de sărbători. De la conserve, ulei şi făină, la produse de igienă. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu rafturile goale.

Între timp bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns la 11 morți, în Italia, iar peste 320 de persoane au fost infectate cu noul COVID-19. Două noi cazuri de contaminare au fost confirmate în Franţa relatează AFP. Astfel, numărul numărul total de cazuri înregistrate în Franţa de la începutul crizei provocate de noul coronavirus a ajuns la 14. Și Elveția a anunțat marți primul său caz de infectare. Temutul virus reprezintă pericol și pentru lumea sportului. Comitetul Internaţional Olimpic este în alertă, cu privire la veştile despre epidemie şi analizează dacă Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara aceasta, se vor desfăşura conform planului iniţial. De la inceputul epidemiei pana in prezent au fost inregistrate peste 78. de mii de cazuri confirmate, din care mai mult de 2.700 de decese.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Acoperișul Casei de Cultură din comuna Doina s-a prăbușit. Consilierii socialiști și democrați au împiedicat dorința primarului din partea PP „ȘOR” de a-l repara la timp | VIDEO

Locuitorii comunei Doina, din raionul Cahul, au rămas fără Casa de Cultură după ce acoperișul …