12 ianuarie 2020, duminică
Știrea zilei

Percheziţiile din Chișinău: Bugetul de stat, prejudiciat cu milioane de lei. Mai multe rețineri

Cinci persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor efectuate de procurorii PCCOCS într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, infracţiuni comise de un grup infracţional, care activa în Chișinău, Ungheni și în alte localități din ţară.

Grup criminal organizat specializat în vânzarea mobilei și a produselor de carne

În urma activității grupului, în decursul a doi ani, probele acumulate indică un prejudiciu de peste 30 000 000 lei pentru bugetul de stat. Schema criminală a constat în activitate de vânzare a mobilei și produselor din carne, care nu erau reflectate în contabilitate, contra mijloacelor bănești în numerar, pentru comiterea evaziunii fiscale.  Mai mult, salariile angajaților erau achitate în plic.

5 persoane reținute și 11 percheziții efectuate


Procurorii au efectuat 11 percheziții și au ridicat documente de evidență contabilă dublă, mijloace bănești nereflectate în contabilitate, suporturi electronice și alte obiecte necesare pentru soluționarea obiectivă a cauzei penale. În prezent, sunt reținute 5 persoane, care au avut sau au funcții de conducere în întreprinderea implicată în schema criminală.

Imobile și automobile de lux din acțini de evaziune fiscală

În baza investigațiilor efectuate, procurorii PCCOCS au dat în vileag faptul că din banii proveniți din evaziune fiscală, membrii grupului și-au luat în proprietate 4 imobile și 10 automobile, inclusiv de lux. Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs, în lumina garanțiilor procedurale de care părțile la proces beneficiază, potrivit legii.


Menționăm că perchezițiile au fost efectuate de către PCCOCS de comun cu Inspectoratul Național de Investigații și Serviciul Vamal.

   

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tânărul omorât la Costești este condus pe ultimul drum | FOTO

Dumitru Jomir, tânărul de 21 de ani omorât în bătaie în seara de anul nou, …