14 decembrie 2019, sâmbătă
Știrea zilei

Percheziții matinale în celula lui Platon, soldate cu o anchetă de serviciu

Fostul om de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 25 de ani de pușcărie, a avut în celulă un telefon mobil, cu o cartelă funcțională. Asta au descoperit angajații închisorii nr. 13 din Chișinău în urma unor percheziții. Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a inițiat o anchetă de serviciu pe acest caz, scrie agora.md.

Perchezițiile au avut loc în dimineața zilei de 14 august, după ce presa a scris că Veaceslav Platon a participat, prin Skype, la o ședință de judecată de la Curtea de Apel de la Kiev, Ucraina. Astfel, a fost depistat telefonul mobil și cartela de care se folosea condamnatul.

ANP și conducerea penitenciarului nr. 13 au inițiat o anchetă de serviciu, unde urmează să fie verificate circumstanțele în care au pătruns obiectele în celula deținutului.

Pe numele lui Platon a fost deschis al treilea dosar penal, în care este învinuit de escrocherie în proporții deosebit de mari, în legătură cu furtul din sectorul bancar. Acuzarea se bazează pe declarațiile principalului martor – Ilan Șor. Acesta ar fi spus că ar fi luat și acordat credite la rugămintea lui Platon, care l-a dus în eroare.

Veaceslav Platon a fost condamnat la 25 de ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat de escrocherie și corupere a mascaților de la „Pantera”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

După consilierii municipali din Orhei, și cei raionali au renunțat la îndemnizațiile de ales local | FOTO

Consilierii raionali din Orhei au renunțat la îndemnizațiile de ales local, astfel că vor beneficia …