Știrea zilei

Pensionarii, indignați că nu au primit ajutorul de 700 de lei, promis de autorități. Ilan Șor: ”600 de mii de oameni, umiliți încă o dată de cei de la guvernare” | VIDEO

600 de mii de oameni din țara noastră au fost umiliți încă odată de autorități, care de sărbătorile pascale i-au lăsat fără ajutor material”, a scris președintele Partidului Politic ”ȘOR”, Ilan Șor, pe pagina sa de pe o reațea de socializare. Astfel Ilan Șor a confirmat declarația deputatei Reghina Apostolova, potrivit căreia, conducerea de vârf a țării, în frunte cu Igor Dodon, i-a privat pe pensionari și persoanele socio-vulnerabile de posibilitatea de a sărbători mai bine decât de obicei una dintre cele mai mari sărbători creștine.

Să-si cumpere pâine, cereale – din cele mai ieftine și puțin ulei de floarea soarelui. Să se ”răsfețe” cu produse lactate, dar nu prea des, și… să renunțe la carne. De nevoie…. Din lipsă de bani….. Că doar mai e de achita și facturile la întreținere. Și să-și ma procure ceva medicamente… Această provocare cu denumirea ”Cum să supraviețuiască un pensionar în Moldova?” o înfruntă zilnic părinții și buneii noștri, nimărând bănuții. Asta, pentru că pensia minimă în țara noastră abia depășește o mie de lei . Iar ajutorul financiar în valoare de 700 de lei, promis de autorități ar fi putut fă fie de folos în ajun de sărbători. Cu toate acestea, conducerea țării a decis altfel, lăsându-i pe pensionari fără ajutorul promis, a scris deputatul Ilan Șor pe pagina sa de pe rețelrele de socializare.

ILAN ȘOR, președintele PP ”ȘOR”, deputat:”Autoritățile au umilit din nou 600 de mii de oameni, lipsindu-i de ajutor material de Paște. În apogeul crizei, au fost dați uitării cei mai vulnerabili. Noi vom insista și vom obține ca pensionarii să fie respectați, vom crește pensia minimă. Spre deosebire de socialiști și companionii lor de coaliție, noi ne îndeplinim promisiunile.

De cealaltă parte, președintele Igor Dodon spune că vârstnicii vor primi ajutorul promis, dar nu spune exact la care Paște

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: Trebuie să vedem cum ieșim din această criză în următoarele săptămâni. Vedem ce avem în buget, după asta luăm o decizie.  Acest suport va fi alocat.

Încă la începutul anului 2020, șeful statului a dădea asigurări că pensionarii vor primi din nou ajutor din partea statului, similar celui alocat înainte de sărbătorile de iarnă.

Am vrut să-mi iau o păscuță, un conăcesc, dar nu mi-a ajuns punga.  Nnimic nu ni-au dat, nimic, numai ne-au mințit. De ce el amăgește lumea că dă la Paște? Nu ni-a dat nimic. Își bate joc de popor președintele, iată ce face. El numai promite și nimic nu face. Iată acum umblă prin țări num ai și nimic nu face. Vin ajutoare din țări dar ce văd oamenii?

Bătaie de joc de pensionari!  Desigur că i-am așteptat, că prinde bine un ban în casă la o sărbătoare de asta mare.

Bucate o să facem atunci când o să ne dea Dodon câte 700 de lei. De promis a promis, dar chiar nu se poate da unor bătrâni care au pensia 1200 de lei? Diabet zaharat avem, tensiune mare avem, partea asta toată nu pot lucra. Chiar ața greu era să dea un pic de ajutor de 700 de lei la niște pensionari? Să cumpărăm și noi un sac de făină să mâncăm.

Zilnic pensionarii își refuză cțte ceva, spun oamenii, deoarece bnu le ajung bani. Potrivir deputatului din partea PP ȘOR, Regina Apostolova, până și indexarea pendswiilor care a avut loc în aprilie – de mai puțin de 5% este o bătaie de joc față de cei nevoiași. asta pentru că ân final, la pensia minimă s-au adăugat doar aproximativ 50 de lei.

REGHINA APOSTOLOVA, deputat din partea PP ”ȘOR”: ”În loc de grijă din partea autorităților, pensionarii s-au ales cu o indexare mai mică de 5%. Adică, în condițiile majorării galopante a prețurilor și tarifelor, la pensia minimă au adăugat aproximativ 50 de lei. Sunt niște firimituri pe care însă media-holdingul lui Dodon le-a prezentat drept o mare realizare a actualei guvernăr i, umilindu-i, astfel, și mai tare pe pensionari”

Deputatul a mai adăugat că una dintre prioritățile de bază ale PP ȘOR rămțnre a fi creșterea pensiei minime până la valoarea coșilui minim de consum. Potrivit datelor CNAS, la 1 octombrkie, 2019, în țară erau aproape 700 de mii 500 de pensionari. De ajutorul promis de igor Dodon trebuiau să beneficieze cei cu pensii mai mici de 2000 de lei. Din luna aprilie a anului curent, valoarea pensiei minime în Moldova este de 1130 de lei. Întrebarea: cum pot supraviețui pensionarii cu acești bani?… rămâne una retorică.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Condițiile actuale de călătorie pentru moldoveni în Europa și alte țări ale lumii

Moldovenii care își doresc să călătorească pe timpul verii, fie în scop turistic sau pentru …