Știrea zilei

Pe locul fostului cinematograf Gaudeamus va fi construit un bloc de locuit cu 15 etaje. Burgudji: „ce socialiști cinstiți avem în orașul nostru” | VIDEO

Pe locul fostului cinematograf Gaudeamus va fi construit un bloc de locuit cu 15 etaje. Primăria municipiului Chișinău a pierdut la Curtea Supremă de Justiție procesul de judecată referitor la demolarea clădirii, ceea ce înseamnă că lucrările de demolare pot fi reluate. Decizia a fost criticată de consilierul municipal al Partidului „ȘOR” Serghei Burgudji. Pe o rețea de socializare, alesul local a scris „Oameni noi, scheme vechi”.

Potrivit deciziei Curții Supreme de Justiție, demolarea cinematografului, începută în luna iunie 2018, a fost apreciată drept legală. Deși deciziile Curții sunt definitive, primarul capitalei, Ion Ceban, spune că aceasta, totuși, va fi examinată.

ION CEBAN, primarul general al capitalei: „Poziția mea personală este că nu putem construi acolo mega nu știu
ce, dar trebuie să ne așezăm cu toții, cu juriștii, cu consilierii municipali, cu direcția și cei care sunt implicați”.

Cu o reacție la acest subiect a venit și consilierul municipal al Partidului „ȘOR” Serghei Burgudji, care a scris pe o rețea de socializare „ce socialiști cinstiți avem în orașul nostru”.

SERGHEI BURGUDJI, consilier municipal, Partidul Politic „ȘOR”: „Oamenii i-au schimbat, dar schemele au rămas tot aceleași. Oameni noi, dar scheme vechi. Suntem împotriva construcției în zona istorică – centru și chiar în CMC este un proiect de decizie cu privire la interzicerea construcției sau așa clădiri înalte în zona centru. Domnul
Ceban a spus că nu dă autorizații pentru construcții, dar noi vedem, la momentul actual, că prin instanță s-a obținut aceste acte permisive”.

ION CEBAN, primarul general al capitalei: „Dacă sunt obiecții la autorizații emise de către Direcția Arhitectură
astăzi, haideți să discutăm și pe partea de legalitate. Eu sunt primul interesat că dacă s-a făcut ceva ilegal, să avem sanțiuni pentru cei care au încălcat ceva inclusiv până la demisie”.

Amintim că lucrările de demolare a cinematografului au început după în vara anului 2018. Antreprenorii au reușit să dea jos acoperișul, dar nu au continuat demolarea din cauza protestelor. Teritoriul unde era amplasat cinematograful „Gaudeamus” are o suprafață de peste 1000 de metri pătrați și un teren aferent de 0,24 ha. Cu o capacitate de 350 de locuri, cinematograful avea una dintre cele mai mari săli de proiecţie din țară, unde se difuzau producţii de cinema mai puţin comerciale şi aveau loc festivaluri de film.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni pentru a se testa la COVID-19 | VIDEO

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni. În fiecare zi, …