Știrea zilei

PDM a venit cu declarații referitoare la crearea unei coaliții cu socialiștii | VIDEO

Un grup de deputați democrați care refuză să colaboreze cu socialiștii ar putea să părăsească Partidul. Asta scrie portalul deschide.md, făcând referire la surse din interiorul formațiunii. Potrivit lor, cei 29 de legislatori PD s-au împărțit în patru grupuri, trei dintre care pledează pentru colaborarea cu PSRM. Cei care nu-și doresc însă, acest lucru intenționează să părăsească partidul. Totuși, portalul de știri nu a numele presupușilor transfugi. Contact at de noi, deputatul Sergiu Sârbu a confirmat că unii colegi de-ai săi au viziuni diferite și că mâine PDM va avea o ședință la care se vor decide anumite lucruri, fără a preciza însă, despre ce este vorba.

Deputaţii care au fost aseara la întâlnirea secretă de la Pralament neagă că ar fi discutat despre formarea unei coaliţii între PSRM şi PDM. Socialiştii spun că principalele teme au fost legate de activitatea parlamentară și cea guvernamentală pentru perioada următoare. Iar Partidul Democrat a emis un comunicat sec în care neagă negocierea unei alianțe cu PSRM.

Partidul Democrat nu poartă discuții pentru crearea unor alianţe. Asemenea decizii se iau doar în cadrul Consiliului Politic Naţional, în mod democratic şi transparent. Este poziția oficială a PD care vine să infirme informațiile despre o eventuală alianță PDM-PSRM. Şi socialișnii neagă faptul că la ședința secretă de luni ar fi discutat despre asta.

VLAD BATRÎNCEA, deputat PSRM: Nu s-a discutat crearea unei coaliţii, s-a discutat un şir de probleme care sunt în ţară. Aceste discuţii trebuie să dureze, aceste discuţii nu se discută în cadrul unei singure şedinţe. 

Deși resping crearea unei coaliții, socialiştii sunt gata să ofere fotolii de miniştri și democraţilor.

VLAD BATRÎNCEA, deputat PSRM: Este perfect posibil. Evident că acest lucru poate fi pus în discuţie. Ieri, nu s-a discutat o partajare sau altă partajare a ministerelor.

Totodată, Vlad Batrâncea a refuzat să comenteze declarațiile deputaților PPDA care susțin că Igor Dodon ar încerca să preia controlul asupa Partidului Democrat, calificându-le drept bârfe.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Opoziția are acum majoritate în Parlament

Deputatul socialist Ștefan Gațcan a părăsit formațiunea și s-a alăturat grupului „Pro Moldova”, oferind oficial …