Știrea zilei

PDM a înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu | VIDEO

Partidul Democrat din Moldova a inițiat o moțiune de cenzură, în ședința Parlamentului din 17 octombrie. Într-o conferință de presă susținută de membrii fracțiunii parlamentare a PDM înainte de ședință, Andrian Candu a declarat că moțiunea de cenzură are ca obiect activitatea Guvernului Sandu în domeniul protecției sociale și cel economic.

Democratul Adrian Candu a declarat că se atestă eșecuri și lipsă de rezultate ale Guvernului Sandu. În acest sens, deputații democrați au înaintat moțiunea de cenzură privind retragerea încrederii Guvernului Maia Sandu.

ANDRIAN CANDU, deputat PDM: „Analizând cele patru luni de activitate ale Guvernului Maia Sandu constatăm doar eșecuri și lipsă de activitate care au adus prejudicii RM aproape în toate domeniile de interes, mai ales în domeniul economic și social. Nicio propunere care ar veni să îmbunătățească viața de zi de zi a cetățenilor. Ce a reușit Guvernul Maia Sandu pe dimensiunea politică fiscala? Zero!”

Democrații sunt nemulțumiți de politicile Guvernului, în special în domeniile social și economic.

ANDRIAN CANDU, deputat PDM: „Asumați-vă eșecurile care sunt ale Guvernării actuale în domeniile: economic și protecției sociale. Să vină Guvernul Maiei Sandu aici în Parlamentul RM în mod regulamentar și să răspundă la fiecare argument al nostru pe această moțiune de cenzură.”

Potrivit Constituției, moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului poate fi iniţiată de cel puţin 26 de deputaţi. Fracțiunea PDM numără în prezent 29 de membri. Trei dintre aceștia, însă, nu au fost la nicio ședință a Parlamentului, de la formarea noii majorități. Iar pentru ca moţiunea de cenzură să treacă este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică cel puțin 51 de voturi. Cu alte cuvinte, democrații au nevoie de încă 25 de voturi.

În cazul în care inițiativa democraților va fi avizată de secția juridică a Parlamentului, moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului se va supune dezbaterii în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Măsura izolării pentru 14 zile, suspendată temporar pentru toate persoanele care intră în România

Ambasada României în Republica Moldova informează că măsura izolării la domiciliu/ carantinării instituționalizate se suspendă …