Știrea zilei

PD a depus prima sesizare la CEC: Un ONG face presiuni în secțiile de votare

Partidul Democrat din Moldova a depus prima sesizare la Comisia Electorală Centrală. Democrații reclamă faptul că reprezentanții unui ONG fac presiuni asupra membrilor Birourilor Electorale Centrale ca să nu dea şi buletinele vot pentru referendum, împreună cu cele privind votul pentru alegerile parlamentare.

„..Partidul Democrat din Moldova a sesizat Comisia Electorală Centrală despre faptul că, în mai multe secţii de votare, reprezentanţii unui ONG fac presiuni asupra membrilor Birourilor Electorale Centrale ca să nu dea şi buletinele vot pentru referendum, împreună cu cele privind votul pentru alegerile parlamentare..”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii, citat de deschide.md.

Democrații susțin că mai mulţi cetăţeni au sesizat faptul că la secţia de votare au fost întrebaţi de membrii secţiei dacă sa le dea şi buletinele de vot pentru referendum sau nu.

„..Acest lucrul îl considerăm inacceptabil. Reprezentanţii noştri în secţiile de votare respective ne-au comunicat ca acest lucru a fost generat de presiunile pe care reprezentanţii unui ONG le fac asupra preşedinţilor secţiilor de votare..”, se mai spune în comunicat.

Potrivit unor surse, ONG-ul care ar face presiuni ar fi „Promo-LEX”.

..„Pe acest subiect, PD a sesizat şi observatorii internaţionali acreditaţi pentru monitorizarea alegerilor din 24 februarie 2019..”, se mai arată în comunicatul de presă al democraților.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO // Sesizarea lui Munteanu, catalogată de CEC ca neîntemeiată

„Vinovăția persoanei în săvârșirea unei contravenții nu poate fi întemeiată pe presupuneri” acesta este răspunsul oficial …