Știrea zilei

PCCOCS a descins cu percheziții matinale la Procuratura Anticorupție și CNA

Update // Surse vizate ne-au comunicat că acțiunile PCCOCS ar avea legătură cu legătură cu un dosar din 2018. Este vorba despre „dosarul mitei pentru procurori” în care au fost vizați procurorii Roman Clim și Eugen Tifoi – ambii din Oficiul Ciocana al Procuraturii mun. Chișinău.

Cei doi, în comun cu alte trei persoane, dintre care ofițeri și foști angajați ai INI, au fost bănuiți într-un dosar de corupție în care ar fi cerut 200.000 de euro mită, dar ar fi luat doar 75 de mii.

Știrea inițială:

Procurorii PCCOCS au descins în această dimineață cu percheziții la Centrul Național Anticorupție, dar și la Procuratura Anticorupție, susține sursele Deschide.MD.

Potrivit surselor perchezițiile au loc în biroul procurorului anticorupție, Mihail Ivanov, dar și în biroul lui Sergiu Ganța, șeful Direcției 3 Combaterea Corupției din cadrul CNA. Cei doi anterior ar fi instrumentat dosarele în care a fost vizat decanul facultății de drept de la USM, Sergiu Brînza și la Liubovi Brînza, magistrat la Judecătoria Chișinău, sediu Centru.

Contactată telefonic, Maria Vieru, ofițerul de presă al Procuraturii Generale, a declarat pentru Deschide.MD că: „Nu confirm și nici nu infirm”.

Mai multe detalii despre această operațiune nu am putut afla nici de la șeful PCCOCS, Ion Caracuian, care, întrebat despre acest caz, ne-a comunicat telefonic că nu ne poate oferi mai multe informații.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Vom plăti mai puțin pentru energia electrică? „Premier Energy” a prezentat ANRE solicitarea de ajustare a prețurilor pentru energie electrică pentru 2020

ÎCS Premier Energy SRL a prezentat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică solicitarea de ajustare, …