Știrea zilei

Pavel Verejanu: „Trebuie să salvăm Orheiul de guvernanții , care ne împiedică să dezvoltăm inima Moldovei” | VIDEO

„Trebuie să salvăm Orheiul de guvernanții de astăzi, care, cu toate abuzurile, ne împiedică să dezvoltăm inima Moldovei.” Declarația a fost făcută de candidatul Partidului Politic „ȘOR”, la funcția de primar de Orhei, Pavel Verejanu în cadrul dezbaterilor electorale din 15 cotombrie de la Televiziunea Centrală. Transparența activității echipei sale, dar și modul în care au fost implementate proiectele de infrastructură în Orhei – au fost doar câteva din întrebările primite de acesta din partea celor alți 3 candidați la primăria din Orhei, care și-au prezentat programul electoral și au răspuns la întrebări reciproce.

În cadrul dezbaterilor electorale, oponenții candidatului la funcția de primar al mun. Orhei din partea Partidului Politic ȘOR, l-au acuzat, în mod repetat pe Pavel Verejanu, de lipsa de transparență decizională în administrarea Orheiului, în ultimii patru ani.

Eu socot că până în ziua de azi, transparență deloc nu a existat. Deschideți site-ul primăriei și veți vedea planul de activitate, care a fost îndeplinit până la 2015, după 2015, parcă s-a terminat internetul la primărie, a declarat ALEXANDRU DONICA, candidat la funcția de primar de Orhei, „Partidul Oamenilor Muncii”.

Verejanu a calificat aceste învinuiri drept nefondate și a explicat care este starea generală a lucrurilor, în acest sens.

Secretarul consiliului municipal, care, de altfel și răspunde de plasarea tuturor deciziilor pe site-ul primăriei, este la fel, sau în egală măsură și secretarul dumneavoastră de consiliu. De aceea, cred că ar fi corect să-i adresați aceste întrebări dumneaei. Abia din 2015 locuitorii din Orhei au înțeles că consiliile pot fi publice, iar asta noi am demonstrat – nici un consiliu municipal nu s-a petrecut fără orheieni, a declarat PAVEL VEREJANU, candidat la funcția de primar al mun. Orhei, Partidul Politic ”ȘOR” .

Candidatul independent la funcția de edil al Orheiului, până nu demult membru al Partidului Democrat – Iurie Lupacescu, dar și candidatul democraților la șefia primăriei din Orhei, Vasile Adașan, au încercat să acuze actuala conducere de la primărie pentru un management defectuos a „Regiei Apă-Canal Orhei”.

Administrația publică locală a trebuit să achite pentru împrumutul primit de la BERD și dumneavoastră ați reeșalonat acest împrumut. Mai mult decât atât, stația de epurare nu funcționează la capacitatea necesară, a declarat VASILE ADAȘAN, candidat la funcția de primar al mun. Orhei, PDM.

Este o gestionare proastă a întreprinderii, motiv din care, nu doar că este miros în oraș, dar sunt și alte probleme care nu sunt duse până la capăt, a declarat IURIE LUPACESCU, candidat independent la funcția de primar al mun. Orhei.

În replică, Verejanu susține că toate creditele au fost luate înainte de 2015, până a veni Ilan Șor la primărie, iar fondurile de la BERD sunt utilizate în beneficiul consumatorilor finali, pentru compensarea tarifului celor 4 cubi de apă. Candidatul a mai accentuat că ”Regia Apă-Canal Orhei” este unica întreprindere de acest gen din țară care nu a falimentat. Mai mult, în acest an a avut și un profit de cca 1,5 milioane de lei. Astfel, Verejanu susține că oponenții politici încearcă doar să submineze rezultatele atinse de Partidul „ȘOR”. Potrivit lui, suntem martorii unei campanii de PR negru, care are drept scop eliminarea unui puternic concurent electoral.

 Evident că trebuie să salvăm de la guvernanții de astăzi, care, cu toate abuzurile, ne împiedică să dezvoltăm inima Moldovei și anume mun. Orhei. Trebuie să salvăm continuitatea proiectelor deja implementate, a declarat PAVEL VEREJANU, candidat la funcția de primar al mun. Orhei, Partidul Politic ”ȘOR”

La alegerile locale, pentru funcția de primar al municipiului Orhei, s-au înregistrat 12 candidați.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

LIVE | Declarații de presă ale deputatului PP „ȘOR”, Denis Ulanov, cu tema „Incompetență sau rea intenție? Procedura de angajare a răspunderii, în contradicție flagrantă cu hotărârea Curții Constituționale”