Știrea zilei

Pavel Verejanu: Stimați orheieni, vă implor să stați acasă. Este unica posibilitate să stopăm răspândirea COVID-2019 | VIDEO

Pentru siguranța lor, dar și a celorlalți locuitori ai municipiului Orhei, localnicii sunt rugați să nu iasă în stradă și în locurile publice. Cu un astfel de apel a venit primarului municipiului Orhei, Pavel Verejanu. Edilul a reamintit că în majoritatea țărilor se atestă o pandemie a coronavirusului, iar în Moldova este instituit un cod roșu de pericol. Conducerea orașului și a raionului au luat toate măsurile pentru a preveni răspândirea COVID-19.

În legătură cu starea de urgență declarată în țară, conducerea municipiului Orhei a luat măsuri fără precedent – întreprinderile comerciale, piețele instituțiile, centrele sportive și instituțiile de cultură își vor suspendat activitatea.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: Va fi sistată activitatea tuturor agenților economici care prestează servicii, cu excepția băncilor, poștei, stațiilor PECO și magazinelor. Doar că vreau să țineți cont că și acești agenți care vor fi în dezvoltarea procesului său să-și păstreze locurile dezinfectate.

Pavel Verejanu a venit cu un apel și către cultele religioase, ca să țină slujbele fără participarea oamenilor, pentru a nu-i expune pericolului.

PAVEL VEREJANU primarul municipiului Orhei: Stimați orheieni, vă implor, să stați acasă și să nu frecventați locurile aglomerate, fiindcă oferim dovadă de responsabilitate și doar asta este unica posibilitate să stopăm răspândirea COVID-2019.

Primarul municipiului Orhei a mai specificat că în oraș are loc o dezinfectare totală a străzilor, a locurilor publice și de agrement, care sunt tratetae cu o soluție specială. De asemenea, șoferii transportului public dezinfectează autovehiculele la stațiile terminus, după fiecare cursă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

R. Moldova va primi un medicament împotriva COVID-19 din partea Japoniei

 Republica Moldova urmează să primească din partea Guvernului Japoniei un medicament pentru tratarea pacienților infectați …