Știrea zilei

Patru potențiali candidați pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională | VIDEO

După mai multe ore de interviuri cu cei 12 concurenți, comisia guvernamentală a selectat patru potențiali candidați pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională. Guvernul urmează să aleagă doar doi dintre ei. Ședința a început ieri la ora 12.00, iar rezultatele au fost anunțate la u nu de noapte.

Cei patru candidați selectați sunt Liuba Șova, lector superior universitar la Facultatea de Drept a USM, Eduard Serbenco, secretar de stat în Ministerul Justiției, Vladimir Grosu și Nicolae Roșca – ambii doctori în drept. Potrivit membrilor comisiei, deși trebuiau să fie alese doar două nume, punctajul pe care l-au acumulat candidații în timpul interviurilor a fost foarte apropiat, iar din acest motiv, s-a decis extinderea listei celor aleși în prima etapă.

Ulterior, Executivul va lua o decizie finală și va anunța cine sunt cei doi magistrați care vor ocupa fotoliile de la Înalta Curte. Într-o postare pe rețelele cde socializare, premierul Maia Sandu a exlicat că anunțul despre rezultatele interviurilor a fost făcut la miez de noapte, deoarece conform Regulamentului, toți candidații trebuiau intervievați în aceeași zi și din acest motiv, concursul a durat până seara târziu. De asemenea, este obligatoriu să fie anunțate rezultatele imediat după finalizarea concursului. Precizăm că interviurile cu fiecare candidat au durat aproximativ 40 de minute, iar în concurs au fost acceptați 12 candidaturi.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ex-vicepreședinte PPDA: Blocul ACUM a fost un pas eronat și nu mai există ca formațiune politică | VIDEO

Ex-vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, unul dintre fondatorii PPDA, Stanislav Pavlovschi, dă vina pe Maia …