Știrea zilei

Patru membri ai Cabinetului de miniștri s-au autoizolat, fiind în grupul de risc de infectare cu coronavirus

Update // Parlamentul R. Moldova intră în autoizolare începând cu data de 22 mai. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi, de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, transmite. Potrivit dispoziției, deputații vor sta în autoizolare la domiciliu până la obținerea rezultatelor negative a testului la COVID-19.

Cel puțin patru membri ai Cabinetului de miniștri condus de Ion Chicu s-au autoizolat, după ce miercuri au participat la o ședință a PDM. Este vorba despre viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic; ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean; ministrul de Externe, Oleg Țulea; ministrul Apărării, Alexandru Pînzari și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, scrie realitatea.md.

Cei patru se află în grupul de risc de infectare cu coronavirus, pentru că unul din deputații democrați, Eugen Nichiforciuc, a fost diagnosticat pozitiv.

„Toți cei care au interacționat cu miniștrii s-au autoizolat. Urmează să treacă testul la coronavirus și, în cazul în care rezultatele vor fi negative, vor reveni la serviciu. Respectiv, în cazul în care rezultatele vor fi pozitive, vor respecta măsurile necesare”, ne-a explicat Vitalie Dragancea, consilierul prim-ministrului Ion Chicu.

Un număr exact despre câte persoane din cadrul Casei Guvernului s-au autoizolat nu cunoaștem. În schimb, până la moment, miniștrii nu au prezentat simptomele specifice noul tip de virus.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Curtea Constituţională: implicarea Comisiei instituită de Ministerul Justiției în procesul de numire în funcție a procurorului general contravine Constituției | VIDEO

Prevederile din Legea Procuraturii care se referă la numirea procurorului general interimar și a procurorului …