Știrea zilei

Patru din cele cinci rute de microbuz suspendate și-au reluat activitatea

Patru din cele cinci rute de microbuz suspendate săptămâna trecută în capitală și-au reluat activitatea, dar nu în măsură deplină. Lilian Copaci, șeful interimar al Direcției transport public și căi de comunicație spune că nu a fost informat oficial despre decizia transportatorilor de a relua activitatea. După o analiză a situației, în cadrul ședinței operative de la Primărie de mâine, va prezentata informații.

Solicitat la telefon de IPN, Lilian Copaci declară că transportatorii privați au anunțat săptămâna trecută, în cadrul ședinței Consiliului Municipal, că-și reiau activitatea, dar Direcția nu a primit în scris de la aceștia nicio informație precum că-și sistează activitatea sau că o reiau.

„Noi am lansat la Schinoasa un autobuz pentru a înlocui ruta 108, a lucrat toată săptămâna, iar azi am fost informat din presă că microbuzul 108 și-a reluat activitatea. Acum în acest sector circulă și ruta și autobuzul, mâine, în ședință operativă de la primărie, noi vom solicita transportatorilor privați să ne anunțe ce înseamnă asta? Ba lucrează, ba nu, noi deja pregăteam dispoziția să oficializăm autobuzul ca rută regulată”, a spus el.

Oleg Alexa, președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, a spus pentru IPN că vor fi organizate consultări publice în privința activității microbuzelor, „iar dacă nu se ajunge la un numit comun, una câte una, rutele își vor sista activitatea. Rutele 178, 175, 135 deja au fost plasate pe linie, ruta 129 este imposibil fizic să-și reia activitatea, deoarece toți șoferii s-au concediat”, a declarat Oleg Alexa.

Transportatorii privați insistă pe două posibile scenarii: subvenționarea activității microbuzelor din bugetul municipal sau majorarea tarifelor. Ei afirmă că, dacă nu se ajunge la o înțelegere cu autoritățile municipale, își vor sista treptat activitatea.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Două seriale populare noi intră simultan în casele dumneavoastră prin intermediul Televiziunii Centrale | VIDEO

Două seriale populare noi intră simultan în casele dumneavoastră prin intermediul Televiziunii Centrale. Este vorba …