Știrea zilei

Patru angajați ai Inspectoratului General de Poliție își vor afla pedeapsa în judecată

Patru angajați ai Inspectoratului General de Poliție au fost deferiți justiției pentru trafic de influență. Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a remis la examinare două cauze penale.

Potrivit materialelor cauzei penale, în primul caz s-a constatat că un angajat al Inspectoratului de Poliție (IP) Rîșcani, prin întelegere prealabilă cu alți doi angajați ai IP Florești, au pretins și au primit 2.500 de euro de la un cetățean din satul Mihaileni, raionul Rîșcani.

În schimbul acestei sume, ei au promis că vor influența persoane publice din cadrul IP Florești și din cadrul Procuraturii raionului Florești să adopte o decizie privind înlocuirea măsurii „arestul preventiv” cu una non privativă de libertate. Era vorba de o cauză penală privind circulația ilegală a substanțelor narcotice.

Unul dintre învinuiți și-a recunoscut vinovăția și a încheiat acord de recunoaștere. Astfel, în privința sa, cauza penală va fi examinată în procedură specială.

Iar în al doilea caz, s-a constatat că un angajat al IP Drochia și un locuitor din același oraș au susținut că pot influența procurorii și judecătorii din Drochia. Astfel, au cerut de la un bărbat 45 de mii de lei, pentru ca acesta să nu fie tras la răspundere penală pentru conducerea mașinii în stare de ebrietate alcoolică.

Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpații riscă de la doi la șase ani de închisoare sau amendă în mărime de la 150 de mii de lei până la 200 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Moldova închide încă două puncte de trecere a frontierei

Punctele de trecere Costești- Stânca și Briceni-Rosoșani, sistate începând cu 29 martie, anunță premierul Ion …