Paștele Blajinilor ar putea fi anulat în acest an, ca sărbătoare în care oamenii se adună în cimitire. Directorul ANSP, Nicolae Furtună, a menționat că în contextul riscului sport de infectare, instituția rămâne pe poziția că populația ar trebui „să se abțină de la această sărbătoare”. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă a Ministerului Sănătății, scrie agora.md.

„Ne-am expus referitor la întruniri în general, pentru că Paștele Blajinilor este o întrunire. Poziția a fost de a anula în general aceste manifestări. Pledăm mai departe pentru aceasta. Dar o să vedem evoluția situației epidemice. Rata de infectare este mare, rata de contagiozitate. Sunt factori de risc și premise pentru ieșirea de sub control a situației. Acum ar fi să ne abținem de la această sărbătoare și să-i pomenim pe cei trecuți în Lumea celor Drepți, altfel”, a spus directorul ANSP, Nicolae Furtună.

Menționăm că în acest an, Paștele Blajinilor a fost amânat pentru zilele de 6,7 și 8 iunie ca urmare a numărului mare de infecții cu noul tip de coronavirus înregistrat pe teritoriul țării noastre.