Știrea zilei

PAS va depune repetat o moțiune simplă pe numele ministrului de Externe

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, a anunțat recent că formațiunea PAS va depune repetat o moțiune simplă pe numele ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, după ce astăzi veteranii războiului de pe Nistru protestează în fața Guvernului și cer Demișia șefului statului, Igor Dodon, și a Cabinetului de miniștri, scrie realitatea.md.

„Acțiunile nesăbuite ale lui Dodon manifestate atât în ceea ce privește nesoluționarea revendicărilor sociale ale celor care au apărat independența Republicii Moldova, cât și de păstrare în funcție a ministrului de externe Ciocoi care i-a jignit în cel mai iresponsabil mod pe acești oameni, au determinat protestul legitim al combatanților. Suntem ferm convinși că Ciocoi trebuie demis din funcție. De aceea, vom pregăti o nouă moțiune simplă pe care o vom depune la prima ședință a Parlamentului. Facem apel către toţi deputaţii să semneze această moţiune.”, a anunțat Litvinenco.

Amintim că, un protest, care a generat în violențe a are loc astăzi în fața Guvernului, unde veteranii războiului de pe Nistru cer demisia Guvernului, inclusiv a ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, a președintelui țării, Igor Dodon, și organizarea alegerilor anticipate.

Precizăm că, în timpul protestelor, un veteran de război a spart ușa Guvernului cu un buzdugan.

Menționăm că, anterior deputații PAS și cei din PPDA au mai lansat o moțiune simplă pe numele ministrului Afacerilor Externe, Aureliu Ciocoi, pentru declarațiile scandaloase prin care a declarat că „Rusia a intervenit în războiul de pe Nistru, pentru a opri vărsările de sânge”. Moțiunea de cenzură a așa și nu a ajuns pe masa deputaților, pentru că Biroul permanent al Parlamentului a refuzat să o introducă pe ordinea de zi.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro | VIDEO

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro din ce-a de-a doua tranșă …