Știrea zilei

PAS și PSRM au făcut împărțeala. Susținătorii Blocului ACUM critică dur decizia | VIDEO update

Cel puțin 5 deputați din Blocul ACUM nu vor vota un candidat PSRM la funcția de președinte al parlamentului, nici chiar dacă li se va pune pistolul la tâmplă, scrie un portal de știri.

Între timp, susținătorii Blocului ACUM critică dur decizia partidului Maiei Sandu de a o vota pe Zinaida Greceanîi la șefia legislativului. Printre cei mai critici sunt simpatizanții Platformei DA care acuză PAS de dezbinare. Potrivit lor, funcția de șef al Legislativului a fost râvnită de către Andrei Năstase, iar Maia Sandu a cedat-o socialiștilor. În același timp,  unioniştii, indignaţi de decizia partidului, au anunțat mobilizarea pentru proteste.

Portalul de știri vesti.md susține că deputații blocului ACUM Lilian Carp, Maria Ciobanu, Iurie Reniță, Octavian Țîcu și Dinu Plângău nu-și vor da votul pentru candidatul socialiștilor la funcția de președinte al parlamentului. Totodată, se menționează că numărul celor care nu o vor alege pe Zinaida Greceanîi ar fi mai mare iar unii legislatori, chiar dacă vor intra în cabina de vot, fie nu vor vota, fie vor strica buletinele. 3 din cei 5 deputați nu au răspuns la telefon pentru comentarii. În același timp, zeci de susținători ai Blocului ACUM au postat mesaje de indignare, acuzând-o pe Maia Sandu de trădare, după ce a decis să cedeze socialiştilor funcţia de preşedinte al parlamentului. Totodată, unii activişti cheamă unioniştii să protesteze în faţa sediului PAS.

Asta, după ce ieri, Consiliul Politic Național al PAS a decis să cedeze funcția de președinte al parlamentului socialistei Zinaidei Greceanîi, la funcția de președinte al parlamentului pentru ca ulterior, să se formeze un Guvern ACUM și împreună cu socialiștii să voteze așa-numitul pachet de dezoligarhizare propus de  blocul ACUM.

Critici dure în adresa Maiei Sandu au fost lansate și de către fostul său coleg de partid, Iurie Leancă care susține că „de această dată funcția de premier, atât de tare râvnită de Maia Sandu ne va costa mult prea scump, având în vedere că șefia legislativului ar putea fi preluată de cea care în 2009, amenința copiii cu mitraliera. Totodată, astăzi și deputații fracțiunii Partidului Demnitate și Adevăr au decis să-și dea votul pentru Greceanîi.

Andrei Năstase susține că, înainte de asta, îi va impune pe deputații socialiști să voteze așa-numitul pachet anti-oligarhic, iar Igor Dodon să-și ia angajament că promulge aceste legi și s-o desemnează pe Maia Sandu premier.

Amintim că, Blocul ACUM a semnat un angajament public prin care a declarat că nu va face alianță cu PSRM și cu PDM. Deciziile liderilor Blocului ACUM vin după ce întâlnirile avute cu  cei trei oficiali străini, inclusiv cu vicepremierului rus, Dmitrii Kozak.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …