Știrea zilei

PAS confirmă ilegalitățile, anunțate de PP „ȘOR” și va solicita excluderea candidatului PSRM din lista concurenților pentru circumscripția din Hîncești | VIDEO

Excluderea candidatul Partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi, din cursa pentru alegerile parlamentare noi din Hîncești, este în avantajul socialiștilor. De această părere este deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, care, a declarat într-o conferință de presă, că va solicita excluderea lui Ștegan Gațcan, candidatul PSRM, pentru nedeclararea tuturor cheltuielilor.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco susține că prin solicitarea CEC, de al exclude din cursa electorală pe candidatul Partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi, este favorizat candidatul PSRM, Ștefan Gațcan și președintele Igor Dodon.

SERGIU LITVINENCO, deputat PAS: Sigur, că din punct de vedere politic, este o decizie care avantajează exclusiv pe Igor Dodon și pe candidatul PSRM, pentru că pe eșichierul de stânga rămâne un singur candidat, doar domnul Gațcan.

Litvinenco a mai anunțat că urmează să verifice în rapoartele financiare, depuse de Ștefan Gațcan CEC, dacă au fost incluse toate cheltuielile. Deputatul a făcut referire la o investigație efectuată de televiziunea noastră, prin care am scos la iveală faptul că, Ștefan Gațcan a mers în satele din Hîncești oferind consultații gratuite femeilor. Deputat PAS susține că dacă va constata abateri, va cere excluderea lui Gațcan din cursă.

SERGIU LITVINENCO, deputat PAS: Se cunoaște bine, candidatul PSRM a prestat servicii medicale în satul Onești și nu le-a inclus în rapoartele financiare prezentate CEC-ului.

Solicitat de postul nostru de televiziune, serviciul de presă al Președinției, Carmena Sterpu, a declarat că nu comentează declarațiile partidelor politice. Iar candidatul PSRM circumscripția Hâncești a spus că..

ȘTEFAN GAȚCAN, candidat PSRM circumscripția 38, Hîncești: Nu comentez aberațiile cuiva. Au concret materiale, să vină să depuie în instanța de judecată și atunci o să se pronunțe în instanța de judecată. Eu nu am ce comenta.

În aceeași conferință, candidatul PAS penntru funcția de deputat în Hîncești, Olesea Stamate, a îndemnat alegătorii să boicoteze exit-poll-ul, care va fi realizat la ieșirea de la urne. Potrivit ei, sondajul va fi utilizat de socialiști pentru a deveni învingători.

OLESEA STAMATE, candidat PAS, circumscripția Hâncești: Acest exit-poll are potențial de a manipula opinia alegătorilor, or un exit-po ll de genul acesta poate prezenta anumite date preliminare pe la mijlocul zilei alegerilor.

În cursa pentru fotoliul de deputat în circumscripția din Hîncești sunt înscriși șase candidați.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro | VIDEO

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro din ce-a de-a doua tranșă …