Știrea zilei

PAS cere retragerea lui Gațcan din cursa electorală: Ar fi întreţinut relaţii sexuale cu propria nepoată | VIDEO

Deputaţii PAS le cer socialiştilor şi preşedintelui Igor Dodon să-şi retragă candidatul din cursa electorală pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția 38 din Hîncești. Potrivit lor, cetăţenii nu merită ca Ştefan Gaţcan să-i reprezinte în Parlament. Aleșii poporului au făcut acest declarații după ce în presă au apărut mai multe informaţii precum că, Ștefan Gațcan ar fi fost implicat, acum 20 de ani, într-un scandal sexual.

Deputații PAS susțin că alegătorii din Hînceşti trebuie să știe că Ștefan Gațcan, candidatul PSRM la funcția de deputat în circumscripția lor, ar fi avut relații sexuale cu propria nepoată. Alaiba crede că asemenea persoane nu ar trebui să facă legi sau să le voteze.

DUMITRU ALAIBA, deputat PAS: Domnul Gaţcan, la vârsta de 40 de ani, aproape 20 de ani în urmă, a confirmat chiar el în acte oficiale că a comis „incest”. A întreţinut relaţii sexuale cu propria nepoată, cu fiica fratelui său. Este un subiect delicat pentru societatea noastră, însă este important să vorbim despre aceasta. Este important să informăm cetăţenii din circumscripţia 38 ce candidat riscă să trimită în Parlament.

Parlamentarii din fracțiunea PAS au făcut un apel către președintele Igor Dodon, dar și către PSRM să-l retragă pe Gațcan din cursă.

MIHAI POPŞOI, deputat PAS. Dumnealui oricum nu are şanse şi dacă domnul Dodon vrea să mai poată vorbi public vreodată fără a fi huiduit de cetățenii proprii atunci când vorbeşte despre valorile familiei, despre valorile tradiţionale trebuie să-şi retragă candidatul de la Hînceşti.

De cealaltă parte, socialiștii îi acuză pe deputaţii PAS că manipulează opinia publică.

VLAD BATRÎNCEA, deputat PSRM: Când înţelegeţi că domnul Gaţcan este pe primul loc, nu găsiţi nimic nou decât să scoateţi în spaţiul public o minciună.

Presa a scris despre faptul că Ștefan Gațcan ar fi avut relații sexuale cu fiica fratelui său. Cazul a avut loc între anii 2001 – 2002, atunci când Gațcan era angajat al Ministerului Sănătății, iar nepoata sa, de 19 ani, era studentă la medicină. Candidatul PSRM a negat acuzațiile şi spune că acuzațiile care i se aduc sunt aberații.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro | VIDEO

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro din ce-a de-a doua tranșă …