11 ianuarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

PAS cere ajutorul cetățenilor. Maia Sandu susține că partidul ar mai avea nevoie de 200.000 de lei | VIDEO

Partidul Acțiune și Solidaritate cere, în ultima săptămână de campanie pentru alegerile locale, ajutorul cetățenilor. Formațiunea condusă de premierul Maia Sandu susține că, în această perioadă, ar mai avea nevoie de cel puțin 200 de mii de lei. Am vrut să aflăm dacă reprezentanții PAS au încercat să solicite un credit din partea statului, însă, numărul de telefon indicat pe pagina oficială a formațiunii este deconectat.

Potrivit unui comunicat de presă al PAS, în ultima săptămână de campanie, formațiunea își propune să lanseze un val național de informare despre importanța acestor alegeri, care sunt esențiale pentru continuarea reformelor inițiate până acum.

Pentru reușita activităților, cei de la PAS spun că este nevoie de ”un buget adițional de 200 de mii de lei”, resurse financiare pe care formațiunea speră să le adune cu ajutorul cetățenilor. Menționăm că nu este pentru prima dată, când partidul actualului premier se adresează populației pentru ajutor financiar.


Comunicatul a fost plasat la sfârșitul săptămânii trecute, așa că am sunat la sediul PAS pentru a afla, dacă oamenii au răspuns apelului și câți bani au donat, însă singurul număr de telefon indicat pe pagina oficială a formațiunii este deconectat.

Menționăm că concurenții electorali, care nu au bani pentru desfășurarea campaniei, pot să ia un credit fără dobândă de la stat. Creditele se dau atât partidelor politice, cât și concurenților independenți. Astfel, partidele politice și blocurile electorale pot cere până la 50 de mii lei, iar candidații independenți câte 10 mii de lei.


  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Sandu îi răspunde lui Reniță și îl acuză de „lipsă de respect față de oameni” | VIDEO

Fostul premier Maia Sandu l-a acuzat pe colegul său, Iurie Reniță, de „lipsă de respect …