Știrea zilei

Partidul Unității Naționale îl acuză pe Igor Dodon de trădare de patrie | VIDEO

Partidul Unității Naționale a depus la Procuratură un denunț penal contra președintelui Igor Dodon. Motivul acestuia fiind imaginile video ce reflectă discuția lui Igor Dodon și ex-liderului PDM, Vlad Plahotniuc, de acum două luni.

Liderul PUN, Anatol Șalaru, la acuzat pe Igor Dodon că a făcut mai multe acțiuni ce vin în contradicție cu legile Republicii Moldova. Și a cerut suspendarea și anchetarea Președintelui. Și în acest sens PUN a depus, ieri, un denunţ la Procuratura Generală, care are la bază imaginile apărute anterior în presă în care Igor Dodon vorbeşte cu Vlad Plahotniuc despre bani primiţi din Rusia pentru socialişti. Șalaru a mai spus că a depus acest denunț abia acum pentru că a așteptat numirea unui nou procuror general.

ANATOL ȘALARU, președinte PUN:

„Transferul de putere ce a avut loc nu demult s-a soldat, printre altele, cu apariția în spațiul public a unor informații, înregistrări audio-video, ce prezintă mai multe acțiuni realizate de Igor Dodon. Acțiuni ce vin în contradicție cu legile Republicii Moldova. Cu toți am văzut discuțiile lui Plahotniuc cu Dodon. Cu toți am fost șocați de lucrurile spuse și afirmate acolo. Din acest motiv, PUN a depus ieri la Procuratu ra Generală un denunț penal contra președintelui Igor Dodon.”

Potrivit președintelui PUN, Anatol Șalaru înregistrările care au apărut în presă reprezintă probele clare aale faptului că Dodon primeşte lunar, din Rusia, până la 700 de mii de dolari, pentru întreţinera partidului Socialiştilor. Astfel, potrivt lui Şalaru, Dodon a încălca patru articole ale Codului Penal: trădare de patrie, luare de mită, spălare de bani şi finanţare ilegală a unui partid politic.

Am expediat purtătorului de cuvânt al Preșidenției un mesaj, prin care am solicitat o reacție, la care am primit răspunsul că nu președinția nu comenta acuzațiile.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tauber către Dodon: Fiți sincer cu propria persoană și recunoașteți că calea dumneavoastră este un exemplu clasic de trădare și corupție politică. Dați-vă demisia | VIDEO

Partidul Politic ”ȘOR” cere demisia președintelui Igor Dodon și pledează pentru organizarea alegerilor prezidențiale anticipate. …