Știrea zilei

Partidul „ȘOR” intenționează să-și doneze subvențiile în lupta cu COVID-19 și îndeamnă toate partidele la această decizie | VIDEO

În contextul luptei cu noul COVID-19 și reducerii impactului crizei economice și sociale, Partidul Politic „ȘOR” salută inițiativa unor formațiuni și grupuri parlamentare privind identificarea soluțiilor legale pentru a renunța și a dona subvențiile din Bugetul de Stat prevăzute pentru finanțarea partidelor. Potrivit unui comunicat de presă, formațiunea îndeamnă toate partidele să doneze banii pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

Partidul „ȘOR” propune ca fiecare formațiune politică să facă demers către instituțiile abilitate prin care să anunțe oficial că renunță la banii pe care urmează să-i primească de la stat și să solicite ca aceștia să fie transferați în fondul pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. Anterior, cu o decizie similară au venit și alte formațiuni printre care cea a democraților și a socialiștilor, dar și Partidul Nostru.

Totodată, Partidul Politic „ȘOR” amintește că pentru anul 2020 urma să mai primească de la stat peste două milioane de lei, după rezultatele obținute la alegerile parlamentare și la cele locale din anul trecut. Însă a fost lipsit de acești bani printr-o decizie a Comisiei Electorale Centrale. Anterior, formațiunea a atacat decizia CEC în instanță, iar acum cere ca acești bani să fie alocați anume pentru combaterea răspândirii COVID-19, a consecințelor economice și a celor sociale de pe urma acestuia.

”Reprezentanții formațiunii pregătesc dosarul pentru a depune o plângere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului în care vor contesta hotărârea ilegală a CEC prin care Partidul „ȘOR” a fost lipsit abuziv de subvențiile de la stat, asupra cărora avea dreptul legal, reieșind din rezultatele pe care le-a obținut la alegerile parlamentare și locale din 2019. Insistăm ca subvențiile de aproape 2,4 milioane de lei, de care am fost lipsiți, să fie alocate sistemului de sănătate în lupta împotriva COVID-19.”, se arată într-un comunicat al partidului.

În acest an, în Bugetul de Stat sunt prevăzute aproximativ 40 de milioane de lei pentru finanțarea partidelor politice.”

Amintim că, anterior Fundația de Caritate Miron Șor a anunțat că donează un milion de lei Consiliului Raional Orhei în lupta cu noul coronavirus. Banii vor fi utilizați pentru procurarea echipamentelor de protecție a personalului medical, dar și pentru alte măsuri în lupta și prevenirea răspândirii virusului. Iar liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor a anunțat pe pagina sa de Facebook că la Orhei au fost identificate posibilități de a le oferi lucrătorilor medicali adaosuri salariale în această perioadă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ilan Șor a răspuns la acuzațiile lui Igor Dodon: Atacurile nefondate în adresa Partidului ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini | VIDEO

Atacurile nefondate în adresa Partidului Politic ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini, …