Știrea zilei

PP „ȘOR”: Guvernarea socialistă încearcă să-l excludă cu orice preț pe Balinschi din cursa electorală, utilizând CEC-ul | VIDEO

Partidul Politic „ȘOR” anunță noi presiuni asupra lui Vitalie Balinschi, candidatului formațiunii pentru funcția de deputat în circumscripția 38 din Hîncești. Reprezentanții partidului susțin că guvernarea socialistă încearcă să-l excludă cu orice preț pe Balinschi din cursa electorală, utilizând Comisia Electorală Centrală în acest sens. Noile atacuri aspra formațiunii au fost anunțate în cadrul unui briefing, susținut astăzi de reprezentanții formațiunii.

Deputatul Partidului Politic ”ȘOR”, Denis Ulanov, susține că membrii Comisiei Electorale Centrale tergiversează intenționat examinarea unui demers depus, încă în data de 3 februarie, împotriva lui Vitalie Balinschi, candidatul formațiunii pentru funcția de deputat în circumscripția 38 din Hîncești.

DENIS ULANOV, deputat Partidul Politic ”ȘOR”: „Unii membri ai CEC s-au transformat peste noapte în procurori și în loc să examineze un demers nemotivat, depus de un partid politic împotriva Partidului Politic ”ȘOR”. Ei tergiversează intenționat adoptarea unei hotărâri și inventează noi acuzații.”

Deputatul susține că aceste acțiuni îndreptate împotriva lui Balinschi reprezintă o răfuială politică dictată de șeful statului Igor Dodon. Contactată de reporterul nostru, purtătorul de cuvânt al președintelui, Carmena Sterpu, a declarat că Președenția nu comentează declarațiile și acțiunile partidelor.

De cealaltă parte, reprezentantul formațiunii la CEC, Vadim Banari, afirmă că demersul depus de PL nu este argumentat. Potrivit lui, evenimentul la care se face referire în document era, de fapt, o conferință teritorială a Partidului ”ȘOR”. După eveniment, participanții au mers la OrheiLand. În context, Banari susține că nu poate fi vorba despre transportarea neautorizată a alegătorilor, deoarece la conferință au participat doar membri de partid. Potrivit lui, se urmărește excluderea lui Balinschi din cursă.

VADIM BANARI, reprezentantul Partidului Politic ”ȘOR” la CEC: „Este evident că se tergiversează intenționat examinarea acestui caz cu un singur scop – de a adopta o hotărâre, prin care să fie exclus concurentul electoral Vatalie Balinschi și expediată în instanța de judecată, ca aceasta să ia pur formal o hotărâre, noi să nu avem termen să o contestăm și, respectiv, să fie înlăturat un concurent cu șanse reale la această funcție electivă.”

Reprezentanții Partidului Politic ”ȘOR” susțin că tentativele de excludere a lui Balinschi din cursa electorală sunt regizate de PSRM. De cealaltă parte, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a refuzat să comenteze acuzațiile.

MAXIM LEBEDINSCHI, secretar CEC: „Eu n-am să dau calificări la declarațiile politice a unui concurent electoral. Imediat cum dreptul la apărare a concurentului electoral va fi respectat, vom continua examinarea sesizării respective.”

Partidul Politic „Șor” atenționează opinia publică despre fărădelegile care se întâmplă și va anunța misiunile diplomatice acreditate în țară asupra derapajelor antidemocratice ale guvernării. Joi, membrii formațiunii au declarat angajați ai Procuraturii și polițiști au descins în mai multe localități din raionul Hîncești, unde i-au intimidat pe oameni pentru a obține mărturii precum că sunt plătiți pentru a merge la „OrheiLand”.

În replică, deputatul PSRM Bogdan Țîrdea a menționat că declarațiile membrilor fracțiunii partidului „ȘOR” sunt politice, făcute în contextul campaniei electorale.

Cu o reacție la acuzațiile Partidului Politic ”ȘOR” privind abuzurile și încercările socialiștilor de a-l exclude din cursa electorală pe candidatul formațiunii, Vitalie Balinschi, a venit deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea.

BOGDAN ȚÎRDEA, deputat PSRM: „Fac declarații pentru a se victimiza și a acumula capital politic la eventualele alegeri parlamentare, care s-ar putea prefigura, sau la alegerile prezidențiale. Nu este scopul lor să câștige în Hîncești, că nu au cum.”

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ședința Parlamentului, eșuată. Marina Tauber: Este o nouă acțiune de uzurpare a puterii în stat | VIDEO

Socialiștii și democrații au ignorat ședința Parlamentului în care premierul, Ion Chicu, urma să prezinte …