Știrea zilei

Partidul ȘOR demonstrează că Dodon face presiuni asupra justiției! Curtea de Apel a examinat pe ascuns un dosar electoral

Curtea de Apel Chișinău a încălcat flagrant practicile judiciare, examinând, într-o ședință închisă, o contestație a Partidului Politic „ȘOR” care îl viza pe Ștefan Gațcan, candidatul PSRM, la alegerile parlamentare noi de la Hâncești.

Instanța nu a anunțat părțile pe dosar și nu le-a oferit astfel dreptul să-și prezinte argumentele.

Într-o declarație, Partidul „ȘOR” a condamnat cu fermitate această practică.

Partidul „ȘOR” a îndemnat magistrații să nu îndeplinească ordine politice și anunță că va aplica toate acțiunile legale în vederea stopării unor asemenea practici.

În declarația citată, Partidul „ȘOR” califică comportamentul Curții de Apel ca fiind „părtinitor și neconform cu legea”, de natură să priveze drepturilor părților de a se pronunța pe marginea cererii depuse.

Formațiunea acuză că în spatele acestui acestui așa zis act de justiție ar sta Igor Dodon, care a vrut să se asigure că va fi luată decizia pe care și-o dorește. Partidul „ȘOR” nu exclude că acest fapt ar putea servi semnal și pentru judecătorii de la Curtea Supremă de Justiție, care urmează să se pronunțe joi, 12 martie, pe marginea recursului depus de CEC în privința lui Vitalie Balinschi, scrie partidulsor.md.

Amintim că marți, 10 martie, Curtea de Apel a respins cererea CEC de a-l exclude din campania electorală pe Vitalie Balinschi, dar instituția a anunțat că a atacat hotărârea instanței la Curtea Supremă de Justiție. Partidul „ȘOR” califică demersurile CEC drept politice, având drept scop să-l elimine din campania electorală pe cel mai important contracandidat direct al guvernării la alegerile parlamentare noi de la Hâncești.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro | VIDEO

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro din ce-a de-a doua tranșă …