Știrea zilei

Partidul ȘOR cheamă cetățenii țării să protesteze la Curtea de Apel Chișinău

Partidul „ȘOR” îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să participe la o amplă acțiune de protest ce se va desfășura marți, 10 martie, la Curtea de Apel Chișinău. Instanța urmează să examineze cererea Comisiei Electorale Centrale privind eliminarea candidatului partidului la funcția de deputat din cursa electorală de la Hâncești, fiind invocate pretinse încălcări ale legislației electorale. Partidul „ȘOR” califică decizia CEC ca fiind una politică, scrie partidulsor.md.

Într-un apel al Partidului „ȘOR”, se menționează că derapajele guvernării de la normele democratice s-au întețit în ultima perioadă, iar Republica Moldova se transformă într-o feudă condusă de un baron cu numele Igor Dodon.

Formațiunea politică arată că presiunile guvernării asupra opoziție politice devin tot mai vizibile.

„Este și mai îngrijorător faptul că aceste încălcări flagrante au loc în preajma alegerilor anticipate, existând riscul ca acesta să fie doar începutul unui scenariu de fraudare a rezultatelor scrutinului prezidențial”, se arată în apelul citat.

Partidul „ȘOR” îndeamnă cetățenii, societatea civilă și reprezentanții tuturor forțelor politice democratice să se alăture la protest. Acțiunea va avea loc la 10 martie, începând cu ora 10:00, la sediul Curții de Apel Chișinău din str. Teilor nr.4.

Amintim că, săptămâna trecută, CEC a adoptat o decizie contradictorie în care cere Curții de Apel Chișinău să-l elimine pe Vitalie Balinschi din cursa electorală, invocând pretinse încălcări ale legislației electorale. Partidul „ȘOR” a calificat decizia CEC ca fiind una ilegală, abuzivă și politică, fiind luată în interesul candidatului PSRM.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro | VIDEO

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro din ce-a de-a doua tranșă …