Știrea zilei

Partidul „ȘOR” cere o majorare a pensiilor care ar asigura condiții mai bune de trai vârstnicilor | VIDEO

Deputații din fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” condamnă indexarea nesemnificativă a pensiilor, propusă de Guvern, și au cerut în plenul Parlamentului majorarea acestora, pentru a le asigura vârstnicilor condiții mai bune de trai. Reacția vine după ce astăzi majoritatea parlamentară a aprobat, în prima lectură, proiectul de lege care prevede indexarea pensiilor de două ori pe an.

Majoritatea parlamentară a votat joi, în prima lectură, controversatul proiect de lege privind modificarea formulei de calcul la indexarea pensiilor, în urma căreia pensiile vor crește mai puțin decât în conformitate cu prevederile actuale ale legii. Deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” au criticat legea, cerând majorarea semnificativă a pensiilor.

REGHINA APOSTOLOVA, deputat fracțiunea Partidului „ȘOR”: Pensionarii așteaptă nu aceste câteva procente. Dacă luăm inflația, creșterea prețurilor în comparație cu majorarea propusă, aceasta nu asigură în niciun mod calitatea vieții cetățenilor. Acest proiect nu poate fi adoptat de Parlament în conformitate cu cifrele care se propun”.

Apostolova a mai declarat că modul de calculare a minimului de existență pentru pensionari, care este de aproximativ 1725 de lei, este unul greșit, deoarece în realitate acesta ar fi mult mai mare.

Anterior, Partidul „ȘOR” a criticat dur ultimele inițiative ale Guvernului privind indexarea prea mică a pensiilor, dar și prevederile care nu asigură o claritate în privința indemnizațiilor unice promise de executiv. Deputații au atras atenția asupra faptului că există riscul ca acestea să fie minime și vor fi alocate doar în scopuri electorale. Săptămâna trecută, Partidul „ȘOR” a sprijinit protestele pensionarilor desfășurate în țară prin care au condamnat acțiunile guvernării de a diminua mărimea indexațiilor. Formațiunea a propus de nenumărate ori majorarea semnificativă a pensiilor, dar inițiativele sale sunt respinse de majoritatea parlamentară.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …