Știrea zilei

Partidul „ȘOR” cere că statul să plătească un ajutor financiar unic în valoare de 7.500 de lei persoanelor cele mai afectate de criza economică | VIDEO

Partidul „ȘOR” cere ca statul să asigure plata unui ajutor financiar unic cetățenilor afectați cel mai mult de criza economică. Despre asta a anunțat liderul formațiunii, Ilan Șor, pe pagina sa de Facebook, unde a scris că oamenii au nevoie de o susținere reală, dar nu de promisiuni deșarte la care se limitează guvernarea.

Potrivit liderului Partidului Politic „ȘOR”, Ilan Șor, de ajutoare financiare în sumă de 7500 de lei trebuie să beneficieze pensionarii și angajații întreprinderilor private, care au avut de suferit din cauza crizei pandemice. Banii ar urma să fie alocați din Fondul de rezervă al Guvernului, unde, susține deputatul, s-au acumulat peste 11 miliarde de lei.

„Pentru 600 de mii de pensionari trebuie să se ofere câte 2000 de lei pentru fiecare lună de stare de urgență, adică câte 4000 de lei pentru două luni. În total 2,4 miliarde de lei. 650 de mii de persoane antrenate în sectorul privat trebuie să primească câte 5500 de lei lunar. De unde aceste sume? Anume acesta este minimumul pentru întreținerea unei familii. În total, 7,15 miliarde de lei. Ajungem la suma generală de 9,5 miliarde. Alte două miliarde rămân în rezervă”, – a scris Ilan Șor pe pagina sa de Facebook.

Președintele Partidului „ȘOR” a precizat că plata ajutoarelor unice ar putea echilibra situația în condițiile în care noile prognoze ale Fondului Monetar Internațional arată că economia Moldovei se va contracta cu 4,5%.

„Puterea de cumpărare a oamenilor va crește, iar odată cu asta se va restabili comerțul, producția industrială și importul. Drept urmare, productivitatea și competitivitatea întreprinderilor vor spori, iar asta va duce la majorarea exporturilor. În țara va veni mai mult capital străin”, – a mai menționat Ilan Șor.

De asemenea, Ilan Șor a afirmat că executivul condus de Ion Chicu trebuie demis, deoarece este unul incompetent. Contactat de noi, șeful adjunct al Direcției comunicare din cadrul Guvernului, Marina Nani, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni pentru a se testa la COVID-19 | VIDEO

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni. În fiecare zi, …