Știrea zilei

Partidul „ȘOR” către ambasadele străine: Un lider politic de opoziție ar putea fi condamnat ilegal, la comanda partidului de la guvernare | VIDEO

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” a lansat un apel la adresa comunității internaționale privind ingerința guvernării în actul justiției. Într-o adresare către ambasadele străine și misiunile organizațiilor internaționale, acreditate la Chișinău, parlamentarii reclamă gravele abuzuri și presiuni ale guvernării, manifestate prin declarațiile ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi. Oficialul a menționat recent că magistrații care examinează dosarul lui Ilan Șor trebuie să fie trași la răspundere. Semnatarii apelului susțin că aceste amenințări sunt efectuate la comanda lui Igor Dodon și a Partidului Socialiștilor. Am încercat să obținem o reacție la acest subiect, însă purtătorul de cuvânt al șefului statului, Carmena Sterpu, nu a răspuns la telefon.

Deputații Partidului „ȘOR” atrag atenția asupra faptului că ministrul Justiției a încălcat principiul separării puterilor în stat și cel al independenței justiției, cerând să fie trași la răspundere magistrații, care examinează dosarul liderului partidului, Ilan Șor. În opinia aleșilor poporului, astfel Nagacevschi ar fi indicat voalat judecătorilor să emită o sentință de condamnare.

FRACȚIUNEA PARTIDULUI POLITIC ”ȘOR”: ”Fără îndoială, ministrul Justiției promovează interese politice cu scopul de a distruge opoziția parlamentară. Există riscul de condamnare ilegală a unui lider politic de opoziție, conform indicațiilor partidului de guvernământ și a liderului informal al acestuia, Igor Dodon.”

Amintim că la 25 februarie curent, fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” a cerut demisia ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, în legătură cu abuzurile și ilegalitățile pe care și le-a permis. Deputatul Denis Ulanov l-a îndemnat pe Fadei Nagacevschi să-și depună demisia de onoare. Ulanov a mai declarat că Igor Dodon este cel mai interesat acum ca pe numele lui Ilan Șor să fie emisă o sentință de condamnare.

Ulterior, contactat de postul nostru de televiziune Fadei Nagcevschi a declarat că, fiind membru al Guvernului, nu dorește să intre în polemici politice cu deputaţii. Șeful de la Justiție a mai menționat că se subordonează doar Constituţiei Republicii Moldova şi își execută obligaţiile în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ștefan Gațcan a revenit în Parlament. Deputatul a stat tăcut toată ședința, iar în locul lui au vorbit socialiștii | VIDEO

Deputatul dispărut Ștefan Gațcan a revenit în Parlament. Acesta nu a fost surprins în momentul …