Știrea zilei

Partidul „ȘOR” acuză guvernarea lui Dodon de uzurparea puterii în stat

„O sfidare totală a Parlamentului, organul legislativ suprem al țării, de către guvernarea lui Dodon”. Așa au catalogat deputații Partidului Politic “ȘOR”, într-un briefing, gestul majorității PSRM-PD din Legislativ, unde urma să fie discutat proiectul pentru asumarea unor măsuri de către Guvern.

Deputata din partea Partidului „ȘOR” Marina Tauber a menționat că absența majorității parlamentare, care din lipsă de cvorum a făcut ca ședința Parlamentului să nu mai aibă loc, nu este altceva decât „o nouă acțiune de uzurpare a puterii în stat”.

Tauber a spus că gestul majorității parlamentare este parte a acțiunilor lui Dodon de a folosi „starea de urgență pentru a-și impune controlul și a-și subordona toate instituțiile statului, inclusiv Parlamentul”.

Deputata a criticat unele prevederi din proiectul Guvernului pentru asumarea unui set de măsuri de susținere a cetățenilor și mediului de afaceri, unele dintre care ar urmări „îmbogățirea clanului Dodon”.

„Guvernării i-a fost rușine să iasă în fața Parlamentului și a cetățenilor cu așa numitul program anticriză, care conține, în mare parte, măsuri sterile și ineficiente, care nu vor avea efecte asupra economiei și a cetățenilor”, a declarat Marina Tauber.

Cetățenii au văzut fața adevărată a alianței PSRM-PDM și a intereselor guvernării lui Dodon, a menționat Marian Tauber.

Se pare că majoritatea PSRM-PD a blocat intenționat ședința de azi a Parlamentului, întrucât legea prevede că asumarea răspunderii Guvernului pentru un proiect de lege intră automat în vigoare dacă nu este contestat de Legislativ în decurs de 72 de ore.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …