22 ianuarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Deputații Partidului ȘOR cer anularea imunității legislatorilor | VIDEO Update

„Am venit în Parlament ca să schimbăm viața oamenilor în bine, dar nu ca să ne ascundem după diferite privilegii!”. Este mesajul fracțiunii parlamentare a Partidului Politic ”ȘOR”, care a depus la secretariatul Legislativului proiectul de lege privind anularea imunității de deputat. Inițiativa legislativă a fost prezentată în cadrul unui briefing de către vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber, care și-a exprimat speranța că toți deputații, indiferent de apartenența politică, vor susține proiectul.

Potrivit Marinei Tauber, deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” consideră că legiuitorii nu au nevoie de privilegii mai deosebite decât ceilalți cetățeni ai țării și trebuie să răspundă în fața legii de rând cu toți ceilalți.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Am elaborat acest proiect și ca răspuns la multiplele speculații în adresa noastră. Acest proiect este o confirmare a faptului că deputaților Partidului ”ȘOR” nu le este frică de anchetă, nu sunt cu nimic vinovați și nu au de ce se ascunde după imunitate. Am venit în Parlament ca să schimbăm viața oamenilor în bine, dar nu ca să ne ascundem după diferite privilegii. Sperăm că această poziție să fie susținută de absolut toți deputații din Parlament.”

Ideea inițiativei fracțiunii Partidului Politic ”ȘOR” este simplă – deputații, la fel ca toți ceilalți cetățeni, pot fi supuși oricăror proceduri juridice și de investigații dacă acestea sunt motivate. În opinia fracțiunii, anume acest proiect va arăta cetățenilor cât de interesați sunt deputații din Parlament să se ascundă după imunitatea parlamentară.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Haideți să vedem cum vor reacționa la proiectul nostru reprezentanții altor fracțiuni. Acum, toți cetățenii țării vor avea ocazia să vadă care este, în realitate, atitudinea fiecărui deputat față de imunitatea parlamentară”

Aleșii poporului din fracțiunea Partidului Politic ”ȘOR” consideră că deputații au ajuns în Parlament să slujească poporul, dar nu să se comporte ca niște feudali.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Deputatul trebuie să lucreze pentru alegători, pentru cetățeni, dar nu să se ascundă după imunitate, după pașaportul diplomatic sau să fluture cu legitimația în fața polițiștilor. La urma urmei, deputatul este servitorul poporului, dar nu un feudal.”

Totodată, Marina Tauber a precizat că respectivul proiect de lege vine în ajutorul organelor de anchetă și procurorilor.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Acest proiect de lege va permite Procuraturii și organelor de anchetă, fără multă zarvă și showuri politice ieftine, să-și facă treaba, să prevină fărădelegile și să-i pedepsească, la necesitate, pe cei care dețin mandatul de deputat”.”

Deși au mai existat tentative de a anula imunitatea parlamentară, niciuna nu a fost finalizată. Deputații din fracțiunea Partidului Politic ”ȘOR” susțin că anume acum este timpul oportun pentru a pune punct la acest subiect. Tocmai de aceea își îndeamnă toți colegii să susțină inițiativa, astfel încât să treacă procedurile parlamentare în cel mai scurt timp.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Vrem să ne exprimăm speranța că inițiativa privind anularea imunității parlamentare va fi nu doar înregistrată în Parlament, dar va trece și toate procedurile necesare în comisii, va fi inclusă în agendă și va fi adoptată în termeni rezonabili stabiliți de lege. Noi, de asemenea, contăm că absolut toți deputații, indiferent de fracțiune și apartenență politică, se vor uni în jurul inițiativei noastre.”

Deputații care vor să facă cunoștință cu inițiativa și să o semneze, o pot face în biroul 605 din Parlament. Proiectul de lege și documentele aferente vor fi făcute publice în scurt timp.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ex-vicepreședinte PPDA: Blocul ACUM a fost un pas eronat și nu mai există ca formațiune politică | VIDEO

Ex-vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, unul dintre fondatorii PPDA, Stanislav Pavlovschi, dă vina pe Maia …