Știrea zilei

Partidul „ȘOR” a făcut posibil ca zeci de familii din Horești să se bucure de o fântână renovată și de apă proaspătă de calitate | VIDEO

Zeci de familii din satul Horești, raionul Ialoveni, se vor bucura de o fântână renovată și vor beneficia de apă proaspătă de calitate. Partidul Politic „ȘOR” a fost alături de localnici și datorită implicării formațiunii, oamenii au fost scutiți de cheltuieli în plus, care erau necesare pentru asigurarea accesului la sursa de apă din apropierea locuințelor. Alături de oameni a fost și vicepreședintele Partidului „ȘOR” Vitalie Balinschi, care le-a dat asigurări că va susține în continuare proiectele sociale care au drept scop îmbunătățirea vieții cetățenilor.

Accesul oamenilor la apă potabilă de calitate este o problemă stringentă cu care se confruntă majoritatea satelor din țară. Pentru că nu toate localitățile dispun de apeduct, singura sursă în acest caz rămân a fi fântânile. Pentru a beneficia în continuare de apă potabilă, locuitorii din satul Horești, raionul Ialoveni, au apelat la Partidul „ȘOR” pentru a-i ajuta să renoveze o fântână. Datorită implicării formațiunii conduse de Ilan Șor, colacul vechi a fost înlocuit cu unul nou, iar zona din preajmă a fost amenajată. La evenimentul de inaugurare, locuitorii le-au mulțumit membrilor Partidului Politic „ȘOR” și liderului formațiunii pentru implicare și pentru că  implementează proiecte menite să le îmbunătățească viața oamenilor. Cu această ocazie, ei au precizat că fântânile din localitatea lor nu au fost renovate de zeci de ani.

„Ar fi de dorit să fie mai multe fântâni în satul Horești așa frumoase. Foarte mulțumiți suntem. Îi mulțumim domnului Șor că ne-a ajutat și ne-a dat așa ajutor satului Horești. Noi o să-l susținem în continuare.”

„Cea mai bună îi apa de izvor. S-a făcut un lucru bun pentru localitate, ceea ce vrem să-i mulțumim personal domnului Ilan Șor pentru suportul financiar care ni l-a acordat și în viitor sperăm să mai facem și alte lucrări.”

„Sunt mulțumită de lucrul care l-a făcut, pentru că am făcut și noi singuri o fântână de aceasta și știm cât costă, câtă muncă se depune la ea. Suntem foarte mulțumiți.”

Prezent la eveniment, vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR” Vitalie Balinschi a declarat că asigurarea accesului la izvoarele cu apă potabilă a întregii societăţi este una dintre prioritățile echipei din care face parte.

VITALIE BALINSCHI, vicepreședinte al Partidului Politic „ȘOR”: „Toate solicitările care vin de la cetățeni și care sunt menite să renască tradițiile noastre, noi suntem gata să le susținem. Cred că suntem unica forță politică care într-adevăr ne dorim să renaștem, să reînviem această republică, să reînviem Republica Moldova.”

Potrivit statisticilor prezentate de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, aproape 60 la sută din populaţia de la sate utilizează pentru consumul curent apa din fântâni.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Accident teribil la Bălți: Automobilul a fost făcut zob. Un tânăr, blocat între fiarele autoturismului | FOTO

În dimineața zilei de astăzi, 30 iunie, salvatorii din nordul țării au intervenit pentru a …