Știrea zilei

Partidul Politic ȘOR reclamă abuzurile guvernării asupra opoziției | VIDEO

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic ȘOR a adresat un apel mai multor organizații internaționale și comunității diplomatice, în care cere intervenția acestora pentru a stopa derapajele antidemocratice, abuzurile și presiunile la adresa opoziției, în particular a Partidului ȘOR.

Deputații formațiunii se adresează Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Consiliului Europei, Parlamentului European, Comisiei Europene, OSCE și altor organizații, dar și ambasadelor străine, în care descriu pe larg acțiunile ilegale ale guvernării și încălcarea procedurilor și legislației la retragerea imunității parlamentare a patru deputați ai Partidului Politic ȘOR.

În apel se menționează că unor deputați le-a fost retrasă imunitatea în lipsa acestora, demersurile procurorului general interimar au fost examinate superficial, nefiind motivate, iar doi parlamentari – Reghina Apostolova și Marina Tauber au fost reținute ilegal. Fracțiunea Partidului ȘOR atenționează că abuzurile și intimidările s-au intensificat în campania electorală pentru alegerile locale, menționând că Marina Tauber, Reghina Apostolova și Petru Jardan au fost înregistrați în cursa electorală, iar scopul guvernării este de a intimida membrii de partid și alegătorii formațiunii. De asemenea, autorii demersului precizează că presiunile au crescut și după ce Partidul ȘOR, pe ai cărui membri guvernarea încearcă să-i prezinte drept principalii vinovați în devalizarea sistemului bancar, a prezentat dovezi despre implicarea în așa-numitul ”furt al miliardului” a soțului președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

DEMERSUL PARTIDULUI POLITIC ”ȘOR”: „Solicităm respectuos să întreprindeți acțiunile necesare și să interveniți prin toate instrumentele de care dispuneți, pentru a stopa scenariul antidemocratic de distrugere a opoziției”, se arată la finalul demersului adresat Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Este de menționat că, în această perioadă, la Strasbourg, are loc Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. În acest context, vicepreședintele Partidului ȘOR, Marina Tauber, menționează într-o postare pe contul său de Facebook, plasată prin intermediul avocatului de asistenta sa, că deputații fracțiunii nu vor trece cu vederea încălcările și abuzurile față de colegii săi.

DECLARAȚIA vicepreședintelui Partidului Politic ”ȘOR”, MARINA TAUBER: „Acțiunile actualei guvernări de nimicire și intimidare a fracțiunii de opoziție a Partidului ”ȘOR”, precum lipsirea de imunitate, arestarea deputaților, limitarea libertăților și presiunea acestora, de asemenea interdicția, de facto, de a participa activ în cadrul campaniei electorale în calitate de candidați, sunt doar câteva dintre gravele acțiuni ale actualei puteri în adresa fracțiunii parlamentare a Partidului Politic ”ȘOR”. La toate acestea, încercând să mușamalizeze toate fărădelegile sale, actuala guvernare ne-a blocat reprezentanța fracțiunii Partidului Politic ”ȘOR” în cadrul delegației Republicii Moldova la APCE, precum și participarea noastră la sesiunea Asambleei Parlamentare”, a scris Marina Tauber.

Politicianul dă asigurări că, în pofida tuturor greutăților, Partidul Politic ȘOR va continua lupta pentru dreptate și își exprimă convingerea că APCE și Consiliul Europei, precum și alte organizații la care s-a adresat formațiunea, vor reacționa activ la degradarea procesului de dezvoltare a democrației din Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tauber către Dodon: Fiți sincer cu propria persoană și recunoașteți că calea dumneavoastră este un exemplu clasic de trădare și corupție politică. Dați-vă demisia | VIDEO

Partidul Politic ”ȘOR” cere demisia președintelui Igor Dodon și pledează pentru organizarea alegerilor prezidențiale anticipate. …