Știrea zilei

Partidul Politic ”ȘOR” a organizat pentru locuitorii din Stăuceni evenimentul ”Hora Satului” | VIDEO

Model sustenabil de protejare a patrimoniului. Partidul Politic ”ȘOR” a invitat duminică locuitorii din Stăuceni la evenimentul ”Hora Satului”, desfășurat în cadrul noului proiect cultural cu același nume.

Proiectul ”Hora Satului” lansat de Partidul ”ȘOR” are ca scop dezvoltarea unei comunități rurale prin intermediul unei mai bune valorificări a moștenirii culturale existente. În cadrul proiectului se derulează acțiuni de conștientizare a comunității locale cu privire la importanța protejării patrimoniului, a moștenirii culturale, continuarea tradițiilor și obiceiurilor populare.

La Stăuceni, oamenii au avut parte de un program de dansuri populare. Pe viitor, însă, programul va fi completat cu recitaluri de cântece susținute de interpreți de muzică populară și ansambluri folclorice, povești și legende ale zonei și multe alte activități care îi vor încânta pe cei prezenți.

GHEORGHE BEJENARU – președintele organizației teritoriale Partidul Politic „ȘOR”: „Proiectul prezintă distracții, voie bună, și portul popular, posibil că reîncercăm să restabilim și altele, jocul pentru copii, jocurile pentru maturi, poezie, dans, pictură, artă , dar asta totul urmează.”

Și pentru că portul popular este una dintre cele mai importante forme de cultură ale unui popor, Partidul ”ȘOR” s-a gândit și la aceasta. Astfel au fost procurate peste 20 de costume naționale moldovenești, iar oamenii sunt îndemnați să-și scoată din zestrea lor tradițională piese de port popular sau chiar costume întregi.

Atât locuitorii orașului Stăuceni, cât și oaspeții din alte localități au rămas încântați de eveniment și nu au ezitat să vină cu mulțumiri Partidului Politic ”ȘOR”:

„Este foarte binevenit pentru Comuna Stăuceni, pentru toți cetățenii, este foarte frumos.”

„Sunt născută aici, dar niciodată nu am avut așa ceva.”

„Este o distracție o bucurie, mulțumim.”

„Am venit din Chișinău, în ospeție și iată-ne aici.”

Evenimente din cadrul proiectului ”Hora Satului” se vor desfășura în fiecare duminică, în toate suburbiile municipiului Chişinău. Ulterior, organizatorii speră ca proiectul să prindă rădăcini în toate localitățile țării. Duminica viitoare, Partidul ”ȘOR” invită la ”Hora Satului” în Tohatin și Bubuieci.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Peste 500 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid au fost aplicate într-o săptămână. Pentru ce poți fi sancționat? | VIDEO

Pedepse pe bandă rulantă din cauza nerespectării măsurilor anti-covid. Autoritățile anunță că au aplicat peste …