Știrea zilei

PDM: Adevărata uzurpare se produce acum | VIDEO Update

Dosarul privind uzurparea puterii de stat de către Partidul Democrat este, de fapt, un proces de fraudare a alegerilor locale și adevărata uzurpare se produce acum. Cel puțin asta susține fracțiunea parlamentară PDM, care, în cadrul unui briefing de presă, a anunțat că va sesiza atât instituțiile internaționale, cât și procuratura. Totodată, democrații au transmis un mesaj actualei guvernări, prin care susțin că încercările autorităților de a-i șantaja și intimida îi fac mai puternici.

Democratul Pavel Filip a declarat că, de câteva săptămâni, reprezentanții formațiunii sunt amenințați cu dosare politice. Potrivit deputatului, acestea sunt deschise la comanda liderilor regimului de guvernare, care dau indicații procurorilor pe numele cui și când să fie începută urmărirea penală, dar și cum să fie instrumentate dosarele:

„S-a ajuns că politicienii facă justiţie, ei le spun procurorilor ce este în dosarul lor, înainte ca aceştia să-l pornească și să facă măsurile premergătoare. Politicienii i-au pus pe procurori într-o situaţie extrem de delicată. Asta a fost scopul pachetului de dezoligarhizare, promovat de alianța de guvernare: au mințit oamenii, ca să poată ajunge la putere și să-și subordoneze instituțiile statului.”

Ex-premierul a menționat că guvernarea are nevoie de dosarul penal privind uzurparea puterii de stat pentru a sustrage atenţia opiniei publice de la problemele sociale:

„Nu crede nimeni în acest dosar, nici măcar autorii lui, dar sunt disperați să se răzbune. Însă ei știu la fel de bine ca noi, că acest mod de intimidare a opoziției este urmărit cu maximă atenție de comunitatea internațională, iar dacă vor trece linia roșie, acesta va fi începutul sfârșitului actualului regim represiv și abuziv.”

Formațiunea a anunțat că va face mai multe demersuri către instituțiile internaționale și va depune mai multe plângeri și sesizări la Procuratura Generală:

„Vom face mai multe demersuri către instituțiile internaționale, în care vom prezenta și fapte clare și probe, care vor demonstra atât uzurparea puterii de stat de către actualul regim, cât și acțiunile lor de fraudare a alegerilor locale. Vom depune mai multe plângeri și sesizări la Procuratura Generală, atât pe fapte probate privind uzurparea puterii de actualul regim de guvernare, inclusiv în perioada 8-15 iunie, cât și în ceea ce privește mai multor ilegalități comise.”

În data de 5 august procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus iniţierea unei cauze penale pe faptul uzurpării puterii de stat în perioada 7 – 14 iunie.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cebotari a renunțat la mandatul de consilier municipal. Cine i-a luat locul

Vladimir Cebotari, deputat al Partidului Democrat din Moldova, care a acces și în Consiliul Municipal …