Știrea zilei

Parlamentul European își reduce activitatea din cauza coronavirusului

Având în vedere răspândirea cazurilor de coronavirus, sesiunea plenară a Parlamentului European de săptămâna aceasta va fi redusă la o singură zi de lucru: ziua de marți. Conferința președinților din Parlamentul European, care reunește liderii de grupuri politice, a decis, luni după amiaza, să scurteze sesiunea plenară reunită care ar fi trebuit să aibă loc la Bruxelles de luni până joi, scrie digi24.ro.

Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, anunță într-un mesaj pe Facebook că în Parlamentul European vor fi dezbătute doar subiectele importante legate de coronavirus și de bugetul multianual.

„Vom dezbate numai subiectele urgente: epidemia de coronavirus, Bugetul multianual al Uniunii Europene și situația la granița dintre Grecia și Turcia. Acum, la ora 17.00 (ora Bruxelles-ului), președintele Parlamentului European va deschide sesiunea, va anunța aceste măsuri și va închide imediat sesiunea”, a scris Siegfried Mureșan.

Parlamentul European a decis deja să nu își mai țină lucrările programate la Strasbourg, ci doar la Bruxelles, dar Belgia are deja 200 de cazuri confirmate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 a depăşit două praguri simbolice și are trei simptome noi. America Latină, epicentrul pandemiei | VIDEO

Omenirea a depăşit în acest weekend două praguri simbolice, înregistrând mai mult de jumătate de …