Știrea zilei

Parlamentul britanic a fost suspendat oficial pentru o lună de zile

Parlamentul britanic a fost suspendat oficial pentru o lună de zile. S-a întâmplat seara trecută, după cea mai lungă sesiune din ultimii 350 de ani. Urmează să aibă o pauză neobișnuit de lungă, dorită de premierul Boris Johnson, scrie Digi24.

Înainte să-și încheie activitatea pentru mai bine de o lună, Legislativul a mai câștigat însă câteva lupte cu Executivul. Organizarea de alegeri anticipate, așa cum ar fi vrut premierul, a fost din nou respinsă. De asemenea, Executivul a fost obligat să publice documente guvernamentale legate de suspendarea Parlamentului și de pregătirile pentru Brexit fără acord. În paralel, Regina Elisabeta a II-a a promulgat legea care îl obligă pe Boris Johnson să solicite o nouă amânare a Brexitului, dacă nu ajunge la o înțelegere cu Uniunea Europeană în octombrie. Totuși, premierul britanic a spus că este hotărât să nu ceară nicio prelungire și i-a acuzat pe parlamentari că îi îngreunează negocierile cu Bruxelles-ul. „Guvernul va continua să negocieze o înțelegere.

Dar în paralel ne pregătim să ieșim fără așa ceva și mă voi duce la summitul crucial de la Bruxelles, din 17 octombrie. Indiferent câte mijloace inventează Parlamentul ca să-mi lege mâinile, voi încerca din răsputeri să ajung la o înțelegere care să țină cont de interesul național.

Acest Guvern nu va mai întârzia Brexitul”, a declarat Boris Johnson

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Prânzuri calde livrate de restaurantele din Chișinău pentru pacienții și medicii de la spitalul ”Toma Ciorbă” | VIDEO

Ajutor nu prin vorbe, ci prin acțiuni! Restaurantele din capitală s-au solidarizat în susținerea medicilor …