Știrea zilei

Parlamentul a operat modificări în Legea cu privire la procuratură

 Examenul pentru candidaţii la funcția de judecător sau procuror va fi organizat de către Institutul Național al Justiției și va fi susținut în fața Comisiei pentru examenele de absolvire. Un proiect de lege ce prevede acest lucru a fost adoptat vineri, 6 decembrie, în două lecturi de parlament, comunică moldpres.

Până în prezent, examenul respectiv este organizat concomitent cu cel de absolvire a cursurilor de formare inițială şi putea fi susţinut o singură dată pe an. Potrivit autorilor proiectului, acest lucru creează impedimente nejustificate candidaților de a accede în funcția de judecător sau procuror în temeiul vechimii în muncă.

Deputații au mai aprobat o modificare a legislaţiei ce se referă la condițiile pe care trebuie să le întrunească candidaţii la funcția de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia. Astfel, aceştia urmează să aibă o experiență profesională neîntreruptă în domeniul dreptului de 10 ani, dintre care cinci ani în funcția de procuror sau judecător.

În prezent, legea prevede ca persoana care candidează la funcția de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia să aibă o experiență profesională neîntreruptă în domeniul dreptului în ultimii 10 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Utilaje medicale, oferite de compania DFM doctorilor din Republica Moldova: Spitalul de Urgență apreciază înalt donația

Conducerea IMSP IMU adresează sincere mulțumiri Companiei ”DFM” S.R.L, personal dnei Nina Guranda, pentru donația …