Știrea zilei

Parlamentul, „paralizat” și astăzi. Opoziția: Guvernul, sub unele intenții „nobile” și „bune” vrea să ascundă scheme de afaceri | VIDEO

Parlamentul a fost „paralizat” și astăzi. La fel ca ieri, deputații din opoziție au boicotat ședința, fiind nemulțumiți de faptul că, Executivul urma să-și asume răspunderea pentru câteva legi de modificare a bugetului.

Totodată, deputații l-au îndemnat pe premier să-și dea demisia, așa cum a anunțat Ion Chicu aseară. Legislatorii susțin că Parlamentul este funcțional și nu este nevoie ca Guvernul să ia asupra sa responsabilități pentru majorarea salariilor și a pensiilor. Cei care însă nu văd nicio problemă în asumarea de răspundere sunt socialiștii și democrații care însă nu mai dețin controlul în Legislativ.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat PPDA: „Acest act de asumare a fost o decizie unilaterală a lui Igor Dodon. Nici măcar nu a lui Ion Chicu. Opoziția și Platforma DA, în special, dorește foarte mult majorarea pensiilor, dorește majorarea salariilor, creșterea fondului de subvenționare. D-le Ion Chicu, dacă ați spus acest lucru, vă rog frumos, răspundeți pentru cuvintele d-voastră. Plecați! Igor Dodon v-a făcut un țap ispășitor. Igor Dodon a profitat și v-a folosit cum a dorit.”

VLAD BATRÂNCEA, deputat PSRM: „Procedura de asumare a răspunderii este o procedură perfect constituțională și este atribuția constituțională a Guvernului. Guvernul vine, de regulă, în practica internațională, în situații când nu există stabilitate politică și atunci când sunt dubii rezonabile în funcționalitatea Parlamentului.”

IGOR GROSU, deputat PAS: „Aseară am auzit un gen de amenințare, nu știu cum să îi zic, din partea prim-ministrului că, dacă nu venim și nu își asumă responsabilitatea, este gata să își dea demisia. Domnule prim-ministru, nu vă mai chinuiți și nu chinuiți această țară, izbăviți această țară de prezența d-voastră.”

PAVEL FILIP, deputat PDM: „Asistăm la un fenomen destul de interesant. Toți cei care se bat cu pumnul în piept că au grijă de cetățenii RM, astăzi fac absolut tot posibilul pe formula: «cu cât mai rău, cu atât mai bine»”, pentru raintigurile politice.

ANDRIAN CANDU, deputat PRO Moldova: „Am fi vrut ca în plenul Parlamentului să avem discuții și dezbateri pe marginea acestor subiecte și, de ce nu, să venim cu măsuri mai bune pentru populație. Noi nu vrem să fim ostaticii unei situații pe care ne-o impune nouă guvernarea Chicu-Dodon. Guvernul a mai încercat să vină cu o asumare de răspundere, încărcând Constituția și regulile acelei asumări și încercând să ascundă sub unele intenții „nobile” și „bune” unele scheme de afaceri.

Astăzi a fost anunțată și o întrunire fulger la Guvern. Executivul a anunțat că va avea o ședință chiar acum la ora 13.00, dar nu a anunțat ordinea de zi.

Contactat de noi, consilierul pe comunicare al premierului, Vitalie Dragancea a refuzat să spună despre ce vor discuta miniștrii. Totodată, el a evitat să zică și dacă Ion Chicu ar putea să-și dea demisia, așa cum a anunțat aseară la un post de televiziune. ”Domnul Chicu a anunțat că este posibil acest lucru, dar a făcut-o pentru cei care trebuie să se mobilizeze și să lucreze”, ne mai spus Dragancea.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Procuratura Generală: 16 reținuți printre care 4 polițiști – rezultatul celor 31 de percheziții în dosarul „Metalferos” | VIDEO

16 reținuți printre care 4 polițiști. Este rezultatul celor 31 de percheziții în dosarul „Metalferos”, …