Știrea zilei

Pandemie: România atinge un nou record îngrijorător, situația alarmantă în Ucraina, China testează la COVID un întreg oraș cu șase milioane de locuitori | VIDEO

Începând de astăzi, moldovenii au permisiunea de a intra în Bulgaria, cu prezentarea testului negativ la COVID-19 în limba engleză, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte călătorie, informează ambasada Republicii Moldova în Bulgaria. În același timp, presa de peste Prut scrie că România se îndreaptă spre dezastru în ritmul actual al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Iar China testează un întreg oraș cu șase milioane de locuitori, după ce au fost înregistrate noi cazuri de infecție cu virusul periculos.

Cu 1104 noi cazuri, după doar 7500 de teste efectuate, România atinge un nou record îngrijorător, scrie presa de peste Prut. Luni, a fost înregistrată cea mai mare rată de îmbolnăvire, o persoană din șapte testate a fost confirmată cu virusul COVID-19. În context, autoritățile avertizează că masca ar putea fi obligatorie în locurile aglomerate chiar și în aer liber, iar la mare, pe plajă, turiștii ar putea fi obligați să stea la distanță, chiar dacă fac parte din aceeași familie.

Situația este alarmantă și în Ucraina, unde, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate peste 900 de cazuri noi de COVID-19 și 13 decese. Bilanțul epidemiei în țara vecină a ajuns, astfel, la peste 66 de mii 500 de îmbolnăviri și peste 1600 de decese. Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în regiunea Lvov și Kiev.

Între timp, autoritățile din oraşul Dalian din China şi-a propus să testeze fiecare rezident, după ce un grup local a generat 12 cazuri de infecție pe zi. Acesta a fost descoperit miercuri, când un bărbat în vârstă de 58 de ani, care lucra la o companie de procesare a fructelor de mare, s-a dovedit a fi pozitiv la coronavirus.

Peste ocean, America Latină va ieşi din pandemia de COVID-19 cu o rată a sărăciei mult mai ridicată, deoarece eforturile de ţinere sub control a răspândirii virusului au ca efect creşterea şomajului şi a datoriilor, informează Reuters. America Latină, continent în care creşterea economică a încetinit deja în ultimii ani, s-ar putea vedea confruntată, conform estimărilor, cu o contractare economică de 8% – 10% în 2020, ca urmare a pandemiei şi a măsurilor de carantină impuse.

În alt context, preţul aurului a crescut semnificativ luni, investitorii fiind din ce în ce mai interesaţi de metalul galben, pe fondul temerilor că extinderea pandemiei de COVID-19 va încetini ritmul redresării economiei mondiale şi al tensiunilor geopolitice dintre SUA şi China. Pe piaţa spot uncia de aur a urcat cu 1%, la nivelul record de 1929,90 dolari, depăşind vârful atins în septembrie 2011 .

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Atenție, cei care merg la mare: singura frontieră deschisă spre Grecia este blocată de protestatari bulgari

Dacă eşti cumva în drum spre Grecia, află că singurul punct de trecere al frontierei …