Știrea zilei

Pandemie: Noi restricții anti-covid în România, Grecia a anunţat că purtarea măștii de protecție va fi din nou obligatorie | VIDEO

Ucraina păstrează Moldova pe lista țărilor din „zona roșie” în care riscul de infectare cu noul coronavirus este crescut. Iar Grecia anunță că începând de astăzi, purtarea măștii de protecție va fi din nou obligatorie în majoritatea spațiilor închise, nu însă și în biserici. Între timp, peste Prut, autoritățile au decis că pe plajele din România pot sta la distanţă mai mică de doi metri doar persoanele din aceeaşi familie.

”Lista roșie” întocmită de Ucraina a fost extinsă până la 60 de țări, iar în ea rămân Republica Moldova, Rusia, SUA, Israel, Muntenegru, Portugalia și Franța. Totodată, au fost incluse din nou Albania, Bulgaria și România. Menționăm că la intrarea în țara vecină, cetățenii veniți din „zona roșie” trebuie să se afle sub observație sau să facă un test pentru depistarea coronavirusului. Iar în România Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit noi măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19, care ar urma să intre în vigoare, cel mai probabil, începând cu 1 august. Astfel, purtarea măştii de protecţie ar urma să devină obligatorie, în anumite intervale orare, în spaţiile deschise, unde se află mai mulţi indivizi în acelaşi timp şi există risc sporit de îmbolnăvire.

Astfel, purtarea măştii de protecţie ar urma să devină obligatorie, în anumite intervale orare, în spaţiile deschise, unde se află mai mulţi indivizi în acelaşi timp şi există risc sporit de îmbolnăvire. De asemenea, s-a decis închiderea teraselor şi a sălilor de jocuri de noroc între orele 23 şi 6 dimineaţa. Iar pe plaje pot sta la distanţă mai mică de doi metri doar persoanele din aceeaşi familie. Totodată, Piaţa Reşiţa din București a fost închisă după ce autoritățile au descoperit abateri grave în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Iar Grecia a anunţat că, începând din 29 iulie, purtarea măștii de protecție va fi din nou obligatorie în majoritatea spațiilor închise. Ministrul elen al sănătății a exclus „impunerea unei izolări generale”, dar a spus că va deveni obligatorie purtarea măștii atât pentru angajați, cât și pentru clienți. Amenda pentru încălcarea acestei reguli va fi de 150 de euro. Totuși, bisericile nu sunt, pentru moment, pe lista spaţiilor unde masca va fi obligatorie, subiect sensibil într-o ţară în care nu există separaţie între biserică şi stat.

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

Atenție, cei care merg la mare: singura frontieră deschisă spre Grecia este blocată de protestatari bulgari

Dacă eşti cumva în drum spre Grecia, află că singurul punct de trecere al frontierei …