Știrea zilei

Pandemia: Un nou record în SUA, studiile arată că este posibil să nu existe o „revenire la normal”, proteste violente în Serbia, UK așteaptă al doilea val | VIDEO

Un nou record de îmbolnăviri cu virusul COVID-19 s-a înregistrat marţi în Statele Unite, ţara cea mai afectată de coronavirus din întreaga lume – peste 60 de mii de cazuri noi confirmate în doar 24 de ore. Astfel, bilanţul epidemiei din SUA a depășit pragul de trei milioane de cazuri. În același timp, autoritățile americane confirmă că şi-au anunţat retragerea din Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pe care o acuză de reacție întârziata la pandemia de coronavirus. Totodată, rezultatele a două studii arată că pandemia va lăsa cicatrici psihologice profunde în următorii ani și este posibil să nu existe o „revenire la normal”, relatează Washington Post.

Statisticile mai arată că doar în 24 de ore, în SUA au decedat 1100 de pacienţi infectați cu virusul COVID-19, iar de la începutul pandemiei au murit din cauza acestui virus peste 133 de mii de oameni. Preşedintele Donald Trump pune recordurile zilnice pe seama numărului excesiv de teste, însă mai mulţi oficiali din domeniul sanitar consideră că situaţia este gravă. Totodată, SUA, principalul finanțator al OMS, au confirmat marţi că au notificat oficial ONU cu privire la retragerea americană din Organizaţia Mondială a Sănătăţii, acuzată că a reacţionat cu întârziere la pandemia de coronavirus.

Iar în Serbia, din cauza COVID-19 au început proteste violente, după ce preşedintele a luat decizia de a reimpune starea de urgenţă şi un set de restricţii drastice în weekend-uri, din cauza numărului mare de cazuri noi confirmate în ultimele zile. Sute de protestatari au luat cu asalt sediul Parlamentului. Serbia a înregistrat marți aproape trei sute de noi cazuri, cel mai mare număr depistat într-o zi de la începutul pandemiei. Aceştia se adaugă celor aproape 17 mii de infectaţi, un bilanţ uriaş pentru această țară care are o populaţie de nici șapte milioane de oameni.

Și Bulgaria a decis să intensifice măsurile și să sancționeze persoanele care nu respectă măsurile antiepidemice, iar Marea Britanie anunță că se pregătește de un al doilea val de coronavirus în această iarnă. Puburile din Anglia încep să se închidă după ce s-au înregistrat primele cazuri de COVID-19 în urma petrecerilor monstru din primul weekend de la relaxarea măsurilor de carantină .

Pandemia de coronavirus a ucis cel puţin 545 de mii de persoane în întreaga lume, iar peste 11,9 milioane de oameni au fost infectați cu virusul periculos. Chiar dacă un vaccin îi va vindeca pe toți într-un an, criza COVID-19 își va lăsa amprenta asupra economiei pentru mulți ani, relatează Washington Post. Totodată, rezultatele unui studiu arată că persoanele care trăiesc o pandemie când sunt tineri, tind să fie mai neîncrezători față de instituțiile guvernamentale pe parcursul vieții.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Avertisment OMS: Tinerii se pot îmbolnăvi, de asemenea, de forme grave ale infecției COVID–19

Deși dovezile actuale denotă că persoanele vârstnice care suferă de mai m ulte boli sunt …