Știrea zilei

Pandemia: India – a treia țară cu un milion de infectări, SUA se apropie de patru milioane de cazuri, Rusia vrea să producă sute de milioane de doze ale unui vaccin experimental | VIDEO

India devine a treia țară care înregistrează un milion de infectări cu noul coronavirus, după SUA și Brazilia, iar populația săracă este devastată de epidemie. Brazilia a trecut, joi, de pragul de două milioane de îmbolnăviri, după alte peste 44 de mii de cazuri noi. Iar SUA se apropie de 3,7 milioane de persoane testate pozitiv – un sfert din cele aproape 14 milioane înregistrate la nivel global. În același timp, Rusia a anunțat că vrea să producă sute de milioane de doze de vaccin experimental anticoronavirus.

O societate plină de inegalitate și contradicții, India este exemplul dureros care arată că cei mai săraci sunt cei care suferă cel mai mult când vine vorba de astfel de crize majore. Față de cei bogați, cei mai săraci indieni sunt refuzați de spitale, deși suferă simptome agresive, iar unii dintre ei sunt în stare critică. Lipsa paturilor, a echipamentului și personalului medical suficient face ca întreg sistemul medical din India să se clatine sub greutatea pandemiei. Pe lângă lipsa de acces la servicii de sănătate, pentru 74 milioane de oameni, care trăiesc și muncesc umăr la umăr în cartiere mărginașe, distanțarea socială este imposibilă. Apa potabilă este puțină, fapt ce îi face și mai predispuși la a contracta boala.

Iar Statele Unite furnizează în continuare cele mai multe cazuri, după ce joi au înregistrat un nou record – peste 73 de mii de infectări. SUA se apropie de 3,7 milioane de îmbolnăviri și au depășit pragul de 141 de mii de morți. Iar Brazilia a depășit pragul de două milioane de cazuri de infectări și proape 77 de mii de decese.

Pe de altă parte, Rusia anunță că intenţionează să producă sute de milioane de doze ale unui vaccin experimental anti-COVID, în condiţiile în care etapa preliminară a testelor clinice a fost finalizată, informează Reuters. Astfel, administraţia de la Moscova vrea să producă anul acesta pe plan intern 30 de milioane de doze, iar alte 170 de milioane ar putea fi fabricate în străinătate. Rusia se situează pe locul patru la nivel mondial, după SUA, Brazilia şi India, din punct de vedere al numărului infecţiilor cu noul coronavirus. Până în prezent, în Rusia s-au înregistrat aproape 800 de mii de cazuri de coronavirus şi peste 12 mii de decese.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ambasada României în Moldova vine cu precizări pentru cetățeni în contextul alegerilor parlamentare din România

În România, în această toamnă sunt planificate alegeri pentru Camera Deputaților și Senatul Parlamentului României. …