Știrea zilei

Pandemia în lume: Jumătate din forța de muncă a lumii poate rămâne fără venituri, alertă în Wuhan, OMS a făcut un anunț dezolant | VIDEO

Reinfectarea a speriat Wuhan-ul, locul de unde a pornit noul coronavirus. Autoritățile chineze anunță că vor începe testarea tuturor celor 11 milioane de locuitori ai orașului. Iar în timp ce țările din întreaga lume renunță treptat la restricții, Organizația Mondială a Sănătății vorbește din nou despre gravitatea pandemiei cu care ne confruntăm. Noul coronavirus ar fi la fel de periculos și de greu de eliminat ca și HIV, spune unul dintre oficialii instituției.

După ce orașul Wuhan din China a înregistrat noi infectări cu virusul COVID-19, autoritățile au emis o alertă și au început testarea în masă a populației, primele fiind vizate persoanele clasificate cu „risc crescut”. Autoritățile chineze din zonă spun că perioada de testare se va încheia în data de 20 mai. Printre informațiile pe care oficialii sanitari le vor colecta se numără adresa, numărul de telefon și informații privind infectarea anterioară cu virusul COVID-19.

Se întâmplă după ce șase cazuri noi de infectare cu virusul periculos au fost înregistrate printre locuitorii orașului Wuhan când părea că pandemia s-a încheiat în metropola care a petrecut 76 de zile sub carantină generalizată.

Un anunț dezolant vine din partea Organizației Mondiale a Sănătății: „Este posibil ca acest virus să nu dispară niciodată. HIV nu a dispărut, dar ne-am obișnuit să trăim cu el, am descoperit terapii, metode de prevenție, iar oamenilor nu le mai este atât de teamă ca odinioară. Le oferim viață oamenilor infectați cu HIV, vieți lungi și sănătoase”, a spus Mike Ryan, directorul OMS.

Momentan, numărul cazurilor confirmate de coronavirus în lume se apropie de patru milioane și jumătate de persoane, iar numărul deceselor este de aproape 300 de mii. O pătrime dintre bolnavii de COVID sunt din Statele Unite ale Americii, care sunt urmate de Spania și Federația Rusă.

România a intrat pe o pantă descendentă în ceea ce priveşte infectarea cu noul virus. Statistica ultimelor zile, raportată la testele făcute, arată că a scăzut numărul îmbolnăvirilor. Cu toate acestea, spune ministrul roman al Sănătăţii, trebuie păstrată vigilența, pentru a nu declanșa din nou o explozie de cazuri. Până în prezent, peste Prut au fost confirmate peste 16 mii de cazuri de infectare, iar peste 1000 de oameni au pierdut lupta cu virusul.

La granița de est a Republicii Moldova, în Ucraina, creşte însă numărul de infectări. În ultimele 24 de ore, peste 400 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Numărul provizoriu al contaminărilor urcă la aproape 17 mii. Cele mai multe persoane infectate cu virusul COVID-19 sunt în regiunea Cernăuţi și în capitala Kiev.

Și mai grav este că întreaga lume se lovește de o creștere a numărului șomerilor din cauza pandemiei de coronavirus, iar perspectivele sunt sumbre, cu mult peste numărul de decese cauzate de COVID-19. Jumătate din forța de muncă a lumii – adică 1,6 miliarde de oameni – riscă să își piardă locul de muncă în prima jumătate a anului 2020, arată ultimele estimări ale Organizației Internaționale a Muncii.

  •  
  •  
  • 2
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Italia iese din carantina, proteste în Europa, sancțiuni dure în Qatar, arestări în Londra | VIDEO

Șefa guvernului belgian, venită în vizită la un spital din Bruxelles, a fost nevoită să …