Știrea zilei

Pandemia în lume: Explozie de îmbolnăviri, numărul deceselor a depăşit un nou prag dureros, România ar putea intra iarăși în stare de urgență | VIDEO

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus a crescut foarte mult la nivel global, înregistrând un nou record, arată statisticile Organizației Mondiale a Sănătății. La sfârşitul săptămânii trecute, în doar 24 de ore, au fost confirmate aproape 260 de mii de noi infectări cu virusul periculos. Cele mai multe cazuri au fost semnalate în SUA, Brazilia, India şi Africa de Sud. Astfel, numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus în întreaga lume a ajuns la 14,6 milioane. În același timp, o creștere supra-exponențială este înregistrată și în România.

Potrivit OMS şi Universităţii Johns Hopkins, coronavirusul se răspândeşte în prezent mai rapid ca oricând. SUA este pe primul loc, cu aproape patru milioane de cazuri de infectări și peste 143 de mii de morți. În același timp, peste 80 de nou-născuţi au fost confirmați cu noul coronavirus în Texas, fără să se știe cum au fost infectați cu virusul periculos. Și în Brazilia, numărul de îmbolnăviri a depășit două milioane, iar cifra s-a dublat în mai puţin de o lună. De altfel, în fiecare zi, la bilanțul total se adaugă alte aproximativ 40 de mii e cazuri noi.

Şi numărul deceselor a depăşit un prag dureros: de la începutul pandemiei şi până acum au decedat din cauza virusului peste 600 de mii de oameni. Cel mai afectat continent este Europa, cu 200 de mii de decese, urmat de America Latină, cu aproximativ 160 de mii de decese. Aproximativ un sfert din numărul total de cazuri confirmate au fost înregistrate în SUA, o ţară cu 330 de milioane de locuitori.

Iar presa din țara vecină informează că România se află într-o creștere supra-exponențială a cazurilor de coronavirus. Astfel, dacă aceste condiții se păstrează, România ar putea intra din nou în stare de urgență la începutul lunii august. Mai mult, un scenariu pesimist arată că, în luna septembrie, se va ajunge la peste un milion de români infectați.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ucraina prelungește regimul de carantină până la 31 august

Cabinetul de miniștri din Ucraina a decis, în ședința de miercuri, 22 iulie, extinderea regimului …