Știrea zilei

Pandemia: Focar nou la o imensă piaţă alimentară din China, în Italia a crescut numărul infectărilor, Suedia – una dintre țările cele mai afectate din lume | VIDEO

Coronavirusul s-a întors în forță în China, drept urmare, unele restricții impuse din cauza COVID-19 au revenit. Mii de zboruri au fost anulate, iar capitala țării, Beijing, urmează să fie închisă după reizbucnirea epidemiei. Iar Suedia, care a optat pentru o strategie cu totul diferită de abordare a pandemiei, a depăşit pragul de 5000 de morţi. Între timp, cunoscutul interpret român Marcel Pavel a fost diagnosticat cu noul coronavirus și a fost internat la un spital din București.

Autorităţile chineze au ridicat nivelul de alertă din capitala ţării, după apariția a zeci de noi cazuri de coronavirus, iar locuitorilor li s-au interzis călătoriile neesențiale în afara Beijingului. Milioane de chinezi trăiesc din nou cu restricţii, după ce focarul izbucnit de la o imensă piaţă alimentară, care asigura 80 la sută din carnea proaspătă şi legumele consumate în capitală, continuă să se extindă. Numărul cazurilor de infectare depistate în ultimele zile a ajuns la aproximativ 140. Se întâmplă după ce la Beijing, în ultimele două luni, nu au fost confirmate cazuri cu transmitere locală.

Iar Suedia, care a luat măsuri mai puțin stricte decât majoritatea altor țări europene împotriva pandemiei de coronavirus, a depășit pragul de 5000 de decese, fiind unul dintre cele mai afectate state din lume.

Franța a decis însă să nu mai prelungească starea de urgență, care expiră în data de 10 iulie. Guvernul consideră că datele privind contaminarea cu virusul COVID-19 justifică o astfel de decizie. Franța s-a confruntat cu o situație foarte gravă în timpul acestei epidemii, înregistrând aproape 30 de mii de decese și aproape 160 de mii de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, de la începutul lunii martie și până în prezent.

În Italia însă a crescut numărul infectărilor. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 210 noi cazuri de coronavirus şi 34 de decese, potrivit Serviciului italian de Protecţie Civilă.

Între timp, interpretul român Marcel Pavel a fost diagnosticat cu noul coronavirus și a fost dus cu izoleta la spital, noaptea trecută, după ce testul a ieșit pozitiv. Cântărețul se simțea rău de câteva zile, însă credea că are o simplă răceală. Deocamdată, nu se cunoaște care este starea de sănătate a acestuia.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

OMS prevede 10 milioane de cazuri COVID-19 săptămâna viitoare, epidemia nu a atins încă vârful în regiunea Americilor, nou anti-record în Ucraina | VIDEO

Pragul de zece milioane de cazuri de COVID-19 în lume ar urma să fie atins …