Știrea zilei

Orheienii și-au apărat din nou orașul și au decis ca OrheiLand-ul să-și reia activitatea: „Provocările lui Dodon. Ce vină poartă copiii noștri?” | VIDEO

Cel mai mare parc de distracții din Moldova, OrheiLand, și-a reluat activitatea începând de ieri. Decizia a fost luată de Adunarea Generală a cetățenilor din Orhei, care a hotărât că interdicțiile impuse de autoritățile centrale sunt abuzive, ilegale și politice. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că locurile de agrement din capitală sunt accesibile publicului, în timp ce în Orhei se impun restricții. Astfel, sute de cetățeni prezenți la Adunarea au salutat efortul depus de membrii Partidului Politic “ȘOR” în apărarea celui mai grandios parc de distracții din țară. Acțiunea a avut un caracter pașnic, iar poliția de această dată nu a blocat accesul cetățenilor pe teritoriul OrheiLand-ului.

Duminică, 5 iulie, cel mai mare parc de distracții din Moldova, OrheiLand, a fost plin de oameni care au venit să apere zona de agrement îndrăgită atât de copii, cât și de maturi.

Manifestația a avut rolul unei acțiuni defensive a orheienilor împotriva abuzurilor și tentativei guvernării de a închide parcul de distracții. Oamenii consideră că este vorba de o acțiune politică, lansată de președintele Igor Dodon.

„Asta este politică, și politicienii lasă să se bată între ei. Ce vină poartă copiii noștri?”

„Nu-i posibil așa ceva, toate parcurile să fie deschise numai la noi trebuie să fie închis iar cei de mai sus trebuie dați jos.”

„Eu am venit să susțin pe Ilan Șor împotriva provocărilor lui Dodon. Deoarece el provoacă la tot pasul, scoate poliția pentru a închide parcul OrheiLand deoarece îl încurcă.”

„Restricțiile hai să le facem categorice și să le respectăm dar când cineva le respectă cineva nu le respectă nici aici nu este corect.”

Locuitorii municipiului Orhei au salutat eforturile echipei lui Ilan Șor depuse pentru construcția parcului, dar și pentru efortul de a-l apăra.

În fața mulțimii adunate au ținut discursuri mai mulți deputați ai Partidului Politic „ȘOR”, precum și reprezentanți ai administrației locale. Marina Tauber a salutat cetățenii din numele liderului Ilan Șor, menționând că guvernarea aplică standarde duble față de propriii cetățeni.

MARINA TAUBER,vicepreședinte al Partidului Politic „ȘOR”, deputat: „Avem decizia oamenilor din raionul și orașul Orhei, avem decizia autorităților care sunt responsabili pentru realitatea raionului și orașului nostru. Doar noi putem lua decizii în raionul și orașul nostru. Avem decizia și susținerea lui Ilan Șor că parcul nostru trebuie să lucreze. Decizia noastră este luată. Îi atenționăm să nu facă ei reguli în orașul nostru.”

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: „Guvernarea ca de obicei mimează lupta cu COVID, fiindcă au fost deschise afaceri prin interese personale și au rămas doar zonele de agrement care nu aduc venit statului, dar statul are nevoie de ceva să arate la oameni că se luptă ”

Contactată de postul nostru de televiziune, purtătorul de cuvânt al Președenției, Carmena Sterpu, ne-a spus că nu comentează declarațiile formațiunilor politice. Oamenii prezenți la Adunarea Generală a Orheienilor au cerut în unanimitate ca parcul să-și reia activitatea. Decizia cetățenilor a fost îndeplinită imediat și toate carusele și zonele de atracție au fost pornite și sunt accesibile pentru vizitatori.

În susținerea deciziei luate de orheieni, președintele Partidului Politic “ȘOR”, deputatul Ilan Șor, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de încurajare.

ILAN ȘOR, președintele Partidului Politic „ȘOR”, deputat: „Orheienii au demonstrat din nou că pot să-și apere orașul. Să-și apere drepturile lor și ale copiilor lor. La adunarea generală a locuitorilor Orheiului, s-a decis să fie redeschis OrheiLand-ul nostru drag. Acum, copiii noștri și oaspeții orașului nostru vor avea ocazia să se odihnească cu plăcere și să petreacă vacanța de vară la aer liber, util. Orheienii au spus un NU apăsat dublelor standarde și interdicțiilor jignitoare, ilegale și care au fost aplicate la comandă politică.”

Chiar și după această decizie, polițiștii, totuși, au rămas pe teritoriul OrheiLand, iar mai mulți oameni s-au arătat nemulțumiți de prezența acestora.

„Eu vreau să plimb copilul meu. Dați-vă într-o parte, copiii vor să se joace.”

„-De ce ați venit aici? Nu vă pot răspunde. O să vă răspundă la centrul de presă.”

„-O prins a striga la copil: De cine ești însoțit tu?!”

„-Nu e corect, domnul a ridicat vocea la mine. Acum ce faceți aici care e misiunea voastră ? Nu vă răspund la întrebări.”

Amintim că activitatea celui mai mare parc de distracție din țară – OrheiLand – a fost zădărnicită, în data de 28 iunie, după ce autoritățile au încercat să-l închidă, formal, bazându-se pe o hotărâre a Comisiei Extraordinare Excepționale de Sănătate Publică. Teritoriul a fost împânzit de polițiști, unii veniți din Chișinău. Ei au impus oamenii să părăsească locul, amenințându-i cu amenzi, iar vizitatorii s-au opus și au venit în apărarea îndrăgitului parc. Ei au fost susținuți de reprezentanții Partidului Politic „ȘOR”, potrivit cărora, polițiștii au acționat abuziv, fără a prezenta actele necesare, așa cum cere legea.

De asemenea, autoritățile centrale au fost acuzate de aplicarea dublelor standarde, având în vedere că în Chișinău zonele de agrement rămân deschise. Pe parcursul săptămânii trecute, sute de vizitatori au expediat mesaje autorităților și rugăminți de a redeschide parcul iubit. Ulterior, conducerea Orheiland a prezentat un șir de acte în calitate de dovezi că în parc sunt respectate toate normele de securitate, inclusiv cele epidemiologice.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Rusia a distrus mai mult de 16 tone de prune din Moldova | VIDEO

Rusia a distrus mai mult de 16 tone de prune din Moldova. Despre aceasta a …