Știrea zilei

Orheienii despre cele 100 de zile de lucru ale lui Pavel Verejanu în calitate de primar: Avem cel mai modern oraș din Moldova | VIDEO

În această săptămână s-au împlinit 100 de zile de când la cârma primăriei municipiului Orhei a venit reprezentantul Partidului Politic ”Șor”, Pavel Verejanu. Edilul s-a angajat să continue proiectele inițiate de predecesorul său, liderul formațiunii, Ilan Șor. Ce a reușit să realizeze în această perioadă, care sunt planurile de viitor, dar și cum apreciază locuitorii orașului Orhei rezultatele edilului, aflați în continuare.

Pavel Verejanu a juns la cârma primăriei după ce a obținut, în primul tur al alegerilor, 85 la sută din voturile alegătorilor – o victorie categorică a Partidului Politic ”Șor” și o încredere absolută din partea populației. Anterior, locuitorii orașului Orhei i-au dat vot de încredere lui Ilan Șor, iar acum nimeni nu-și imaginau un candidat mai bun decât cel înaintat de primarul de onoare al municipiului. Iar oamenii au votat pentru continuitate, motiv pentru care, continuarea proiectelor inițiate a devenit o prioritate pentru noul primar.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: ”Dacă până în 2015 nimeni nici nu visa la o schimbare a lucrurilor, astăzi, odată asfaltate și iluminate drumurile, oamenii își doresc o dezvoltare continuă și mai departe. Asta ne încurajează și pe noi, să păstrăm acel tonus, ritmul dat de Ilan Șor din 2015 încoace și, evident, sub egida lui în continuare noi mergem înainte.”

Așadar, să le luăm pe rând. Explozia de schimbări în domeniul social și infrastructură a început la Orhei în 2015. În municipiu sunt reparate și construite drumuri, acolo unde nici nu au existat. Acest lucru este continuat și de Pavel Verejanu.

Iluminatul stradal este adus la un nivel superior. Becurile LED iau locul celor vechi, care aveau un consum mult mai ridicat. Iată care este imaginea de ansamblu a Orheiului de azi – orașul este iluminat în proporție de 100%, iar asta nu-i costă nimic pe locuitorii municipiului. În orele de vârf, transportul în comun este gratuit. Continuă amenajarea curților și terenurilor pentru copii, înverzirea parcurilor și a altor zone de agrement. Grădinițele sunt modernizate. Toate aceste proiecte începute odată de Ilan Șor au continuitate.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: ”Au fost amenajate zeci de terenuri de joacă în curțile blocurilor de locuit. Totodată, am văzut că în acești ani s-au renovat două grădinițe – grădinița nr. 5 și nr. 6. Evident, și pentru pensionari – cu toții cunoaștem renumitul proiect ”Magazine sociale”, care a avut rădăcini aici, în Orhei, chiar la început, în 2015. La finele anului 2015 s-au deschis 4 magazine, care, ulterior, extinse pe toată țara și acum sunt peste 100.”

În continuare, proiectul „Capitalul Matern”. De la începutul anului, 54 de familii cu nou-născuți au primit alocații de 7 și 10 mii de lei. Până acum, au beneficiat de alocații în jur de 2500 de familii. În cadrul altui proiect de succes, ”Moldova e Casa Mea”, doar în luna ianuarie, 30 de familii au revenit să locuiască în Orhei și au primit statut de repatriați, împreună cu alte beneficii. Grație proiectului, 240 de familii locuiesc din nou în Orhei.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: ”Ceea ce iarăși a proslăvit echipa Partidului ”ȘOR” pe întreaga țară. În plan economic s-a contractat cu concernul SBN, care, în 2017, prin deschiderea acestei fabrici de cablaj – au peste 3 mii de oameni locuri de muncă, ceea ce considerabil a influențat și starea economică a întregului municipiu.”

Fiecare proiect al Partidului ”Șor” funcționează în prezent și va fi util locuitorilor din Orhei și pe viitor, afirmă Pavel Verejanu. La rândul lor, orășenii spun că sunt mulțumiți de activitatea primarului, iar fiecare cetățean care, la alegeri l-a susținut pe Pavel Verejanu, a votat pentru continuarea proiectelor inițiate în 2015 de Partidul Politic ”Șor”.

E ordine, e curat, evenimente diverse, Orheiul n-a mai avut parte de așa ceva. Dacă i te adresezi, el răspunde amabil. Suntem foarte mulțumiți! L-am ales cu sufletul!”

”Foarte bine, e un om foarte bun. Face totul pentru noi, suntem foarte mulțumiți. Iluminare, reparația drumurilor, transport în comun de calitate în Orhei. Totul e bine, absolut totul. Ne înțelege, ne primește atunci când ne adresăm.”

 ”Priviți ce curățenie în jur! Mergeți în oricare alt oraș și nu veți găsi așa ceva! Oamenii îi sunt foarte recunoscători pentru că face eforturi pentru noi, pentru vârstnici, pentru copii.”

”Totul e minunat, foarte frumos! Au făcut foarte mult, primarul sau Partidul ”Șor”, dar e cel mai frumos raion și oraș din toată republica!”

”Operațiunea Curtea”, proiectul ”Vârsta de Aur”, cel mai mare parc familial-cultural ORHEILAND, reparația și reconstrucția instituțiilor preșcolare, alimentația în grădinițe după sistemul catering, ajutor social pensionarilor și angajaților instituțiilor preșcolare din Orhei și alte programe – zeci de proiecte inițiate de Ilan Șor, continuă să funcționeze, dă asigurări Pavel Verejanu. Ilan Șor a promis că va transforma Orheiul în Monaco. În această direcție deja sunt făcuți pași mari. Iar în municipiu oamenii sunt convinși că dacă Ilan Șor a spus, înseamnă că așa va fi.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Atenție, șoferi! Restricții de circulație în Capitală

În perioada 10 – 23 august, va fi restricționat traficul rutier pe strada Albișoara, în …